Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Kookinspiratie: 6x boerenkool recepten
6x boerenkool recepten

Kookinspiratie: 6x boerenkool recepten

Woensdag kookinspiratie-dag! En vandaag is de beurt aan boerenkool. Want hoewel ik niet echt heel warm word van boerenkoolstamppot, vind ik boerenkool wel lekker als het op andere manieren wordt gebruikt. Kortom, vandaag zes verrassende boerenkool recepten op rijtje. 

Boerenkool (Brassica oleracea convar. acephala var. laciniata, synoniem Brassica oleracea var. sabellica) is een makkelijk bladgewas dat op alle grondsoorten geteeld kan worden en in Nederland een typische wintergroente is. Er is een herfst- en een winterteelt. In Vlaanderen noemt men dit soms ook krulkool of krolkool. (Bron: Wikipedia)

Boerenkool recepten:

1. Ik maak regelmatig frittata’s maar ik heb er tot nu toe nog nooit boerenkool doorheen gedaan. Ik ga dit recept voor boerenkoolfrittata van Simone’s Kitchen binnenkort maar eens uitproberen denk ik.

2. De huis-tuin-en-keuken boerenkoolstamppot heb ik niet zoveel mee maar deze boe­ren­kool-ven­kel­stamp met ge­rook­te kip en aman­del die ik tegenkwam op Albertheijn.nl ziet er wel heel aantrekkelijk uit.

3. Ja hoor, deze tagliatelle met boerenkool en pancetta van Uit Pauline’s Keuken fietst er prima in denk ik. En het recept telt maar een handvol ingrediënten.

4. Ok, ok, het is winter maar deze herfstsalade met rode biet en boerenkool, van Wildgroeimag.be, kan nu toch ook prima? Boerenkool is ten slotte een echte wintergroente.

5. Oeh… deze boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas, gevonden op Boodschappen.nl, ziet er heerlijk uit. En zo gemaakt ook want de bodem maak je met kant-en-klaar bladerdeeg.

6. Gewokte boerenkool met sesam en garnalen klinkt lekker toch? En het staat ook nog eens in no time op tafel. De rijst koken kost nog de meeste tijd.

En, lust jij graag boerenkool? En zo ja, ga jij een van deze boerenkool recepten maken? Kijk anders ook nog eens naar het recept voor een stamppotje van zoete aardappel, twee soorten kool én topping. Erg lekker! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie