Woensdag kookinspiratie-dag! En vandaag is de beurt aan boerenkool. Want hoewel ik niet echt heel warm word van boerenkoolstamppot, vind ik boerenkool wel lekker als het op andere manieren wordt gebruikt. Kortom, vandaag zes verrassende boerenkool recepten op rijtje.
Boerenkool (Brassica oleracea convar. acephala var. laciniata, synoniem Brassica oleracea var. sabellica) is een makkelijk bladgewas dat op alle grondsoorten geteeld kan worden en in Nederland een typische wintergroente is. Er is een herfst- en een winterteelt. In Vlaanderen noemt men dit soms ook krulkool of krolkool. (Bron: Wikipedia)
Boerenkool recepten:
1. Ik maak regelmatig frittata’s maar ik heb er tot nu toe nog nooit boerenkool doorheen gedaan. Ik ga dit recept voor boerenkoolfrittata van Simone’s Kitchen binnenkort maar eens uitproberen denk ik.
2. De huis-tuin-en-keuken boerenkoolstamppot heb ik niet zoveel mee maar deze boerenkool-venkelstamp met gerookte kip en amandel die ik tegenkwam op Albertheijn.nl ziet er wel heel aantrekkelijk uit.
3. Ja hoor, deze tagliatelle met boerenkool en pancetta van Uit Pauline’s Keuken fietst er prima in denk ik. En het recept telt maar een handvol ingrediënten.
4. Ok, ok, het is winter maar deze herfstsalade met rode biet en boerenkool, van Wildgroeimag.be, kan nu toch ook prima? Boerenkool is ten slotte een echte wintergroente.
5. Oeh… deze boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas, gevonden op Boodschappen.nl, ziet er heerlijk uit. En zo gemaakt ook want de bodem maak je met kant-en-klaar bladerdeeg.
6. Gewokte boerenkool met sesam en garnalen klinkt lekker toch? En het staat ook nog eens in no time op tafel. De rijst koken kost nog de meeste tijd.
En, lust jij graag boerenkool? En zo ja, ga jij een van deze boerenkool recepten maken? Kijk anders ook nog eens naar het recept voor een stamppotje van zoete aardappel, twee soorten kool én topping. Erg lekker!