Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • De zes heetste BBQ recepten voor deze zomer
heetste bbq recepten foto

De zes heetste BBQ recepten voor deze zomer

Heb je vaak hetzelfde assortiment op de BBQ liggen? Zijn het vaak de klassiekers als hamburgertje, kippenpootje, speklapje enzovoort? Met deze zes hete BBQ recepten geef je een hele andere wending aan die, overigens ook heerlijke, standaard BBQ. Spice it up! 

Mocht de vlam in de pan slaan in de vorm van een mond die in de fik staat. Niet blussen met water hè! Ik heb altijd begrepen dat het beter is om melk te drinken, een stukje brood, hapje rijst of suiker te nemen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon even rustig in- en uitademen tot de hitte weer afneemt. Komt vanzelf weer goed 😉

6x de heetste BBQ recepten:

1. We beginnen met een recept voor pittige vispakketjes van de BBQ. Vispakketjes zijn altijd een goed idee. Deels omdat vis op het BBQ-rooster geen succes is (blijft plakken) maar vooral omdat het super lekker is omdat alle smaken gevangen blijven in het pakketje. Resultaat een heerlijk mals en smaakvol stukje vis.

2. Bij een hete BBQ hoort ook een hete salade: deze pittige Koreaanse komkommersalade (Oi-Muchim) bijvoorbeeld. Die kleuren zien er hoe dan ook geweldig uit op tafel.

3. Kip in pittige kokosmarinade; dat klinkt goed voor een kokosfan als ik. Maar al ben je dat niet zo 1-2-3 dan nog is dit een heerlijk recept.

4. Ok, dit recept voor Hot and Fruity Caribbean Coleslaw, oftewel hete fruitige Caribische koolsla, gaat direct op mijn te-maken-lijstje. De combinatie van mango en peper doet het altijd goed en koolsla fietst er hier ook altijd wel in namelijk.

5. Als je een beetje kluiven geen probleem vindt, dan is dit recept voor spicy maple apple ribs vast wel iets voor jou. Sowieso beter dan die kant-en-klare voorgegaarde stukken uit de supermarkt zeg ik.

6. Garnalen zijn ook altijd lekker van de BBQ. Ze komen hier ook regelmatig voorbij. Dit recept voor spicy BBQ shrimp skeelers zet ik dus ook op mijn lijstje voor een van de komende BBQ’s deze zomer. Lekkere combi lijkt me, zo met die stukjes frisse ananas ertussen.

Mocht je nog een lekker smeerseltje voor op brood erbij willen, check dan het recept voor pittige tonijnsalade eens. Super lekker! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord