Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Recept voor bananencake met rozijnen
Bananencake met rozijnen recept

Recept voor bananencake met rozijnen

De bananenbrood-hype is wel weer een beetje voorbij inmiddels maar toch besloot ik om me te wagen aan deze bananencake. Cake ja, want gezien de ingrediënten kan ik er met de beste wil van de wereld geen brood van maken. En maak je geen zorgen, het ís ook echt een cake. Wij vonden het een succes en hij gaat zeker op herhaling. 

Waarom bananen gezond zijn? Bananen voorkomen een te hoge bloeddruk, geven je een flinke energieboost, ze helpen tegen een kater, ondersteunen de samenwerking tussen zenuwen en spieren, helpen om een slecht humeur tijdens PMS te verbeteren, helpen bij angst, depressie en slaapproblemen, helpen bij diarree, beschermen je maag tegen maagzuur en maagzweren, zorgen voor een goede opname van andere gezonde voedingsstoffen en ze helpen tegen ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen. (Bron: www.banaangezond.nl)

De ingrediënten van deze bananencake

300 gram geprakte (rijpe) banaan
175 gram bloem
125 gram gesmolten boter
140 gram suiker
half zakje bakpoeder
half zakje vanillesuiker
2 grote eieren
50 gram rozijnen
snufje zout

De bereiding van deze bananencake

1. Bekleed een vierkante (brownie)vorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

2. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar.

3. Mix in een andere kom (ik gebruikte de KitchenAid) de suiker en de gesmolten boter.

4. Voeg een voor een de eieren toe en mix tot een luchtig geheel.

5. Voeg dan de geprakte banaan toe en mix nog even goed door.

6. Roer dan met een spatel de rozijnen en vanillesuiker door het beslag.

7. Voeg dan rustig het bloemmengsel toe en spatel door tot het een egaal beslag is.

8. Giet het beslag in de bakvorm en zet deze in de oven.

9. Na zo’n 35-40 minuten even controleren met een satéprikker of de bananencake gaar is en dan laten afkoelen op een rooster.

Morgen krijgen de broers een stukje bananencake mee naar school voor het 10-uurtje. Daar scoor ik gegarandeerd punten mee. En de rest gaat in de vriezer voor een andere keer. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie