Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pinspiratie: 6x aardbeien desserts #keuzestress
6x aardbeien desserts foto

Pinspiratie: 6x aardbeien desserts #keuzestress

Yes! Het is weer zover: Hollandse aardbeien in overvloed. Ik hou ervan. In mijn ontbijtjes, salades, als tussendoortje; you name it. En natuurlijk ook als toetje. Dus zocht ik op Pinterest zes goddelijke aardbeien desserts bij elkaar waar we de zomer prima mee doorkomen denk ik. Kijk je mee? 

Dat ik van aardbeien houd, blijkt wel uit het feit dat er al de nodige recepten te vinden zijn op Pukster. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met gemarineerde aardbeien en feta? Of een zomerse maaltijdsalade met aardbeien? En nu dus maar liefst zes aardbeien recepten om je maaltijd mee af te sluiten. Jammie!

Aardbei bevat veel vitamine C. Van de populairste fruitsoorten bevat alleen kiwi meer vitamine C. Aardbeien dragen daarnaast bij aan de inname van foliumzuur. Ze bevatten weinig calorieën. (Bron: www.voedingscentrum.nl)

6x de lekkerste aardbeien desserts

1. Deze prachtige zachtroze aardbei cheesecake bars zien er niet alleen heerlijk uit, je maakt ze ook nog eens zonder dat je de oven nodig hebt. No bake dus!

2. Kruimeltaart is over het algemeen altijd een goed idee. Deze aardbeien roomkaas kruimeltaart is daar zo te zien geen uitzondering op. Smullen!

3. Bij Brenda Kookt zit je altijd goed voor lekkere recepten. Deze aardbeientiramisu is volgens mij dan ook echt een heel goed idee. Bijvoorbeeld als afsluiter na een BBQ.

4. Deze strawberry cream puffs, oftewel aardbeien roomsoesjes, kunnen haast niet mislukken omdat een video je precies laat zien hoe je ze stap voor stap maakt.

5. Chocolate covered strawberry brownies… o jongens hou me tegen. Dit ziet er toch te goddelijk uit of niet? Bolletje ijs ernaast en mijn avondmaaltijd is compleet hoor.

6. En tot slot eenpersoons aardbeien trifles. Omdat een trifle altijd een goed idee is. Uiteraard kun je ook een grote maken door de hoeveelheden te vermenigvuldigen en een grote schaal te gebruiken.

Ben jij ook fan van Hollandse aardbeien? Ik ben benieuwd of jij nog lekkere recepten met zomerkoninkjes hebt. Zo ja, deel je ze met me?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

One Comment

Geef een reactie