Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Pinspiratie: Valentijns desserts in roze en rood
Pinspiratie: Valentijns desserts

Pinspiratie: Valentijns desserts in roze en rood

Heb je een uitgebreid etentje gepland voor Valentijnsdag? Daar horen bijpassende Valentijns desserts bij! Ik zocht er op Pinterest zes bij elkaar. Want als de liefde van de man echt door de maag gaat kun je niet groot genoeg uitpakken toch? Roze en rood overheerst in deze desserts maar op 14 februari mag dat. 

Behalve op Valentijnsdag kun je deze desserts natuurlijk op iedere willekeurige andere dag maken. Of het nu gaat om een doordeweekse maaltijd die je wilt opleuken of de visite die je wilt verrassen met een lekker dessert. Er zitten zelfs recepten bij die geschikt zijn als traktatie voor de jarige. Kijk je mee?

Check deze Valentijns desserts

1. Heb je wel eens cake in a jar gemaakt? Super leuk om weg te geven of als traktatie. Voor Valentijnsdag is deze red velvet cake in a jar super geschikt. En super lekker ook denk ik zomaar.

2. De combinatie van brownie, aardbeien, marshmallow en chocolade op een stokje klinkt heel prima. Je kunt zelf brownies bakken of voor een snelle variant kant-en-klare brownies gebruiken. Bolletje ijs erbij en je hebt een top Valentijns dessert.

3. Trifles zijn ideaal als dessert: je kunt ze van tevoren maken zodat je tijdens het diner niet teveel tijd kwijt bent aan de bereiding. En zeg nou zelf, deze strawberry trifle is toch een feestje om tafel te zetten.

4. Roze in het kwadraat met deze Pots de crème with rose and pomegranate. En daarmee gelijk zeer geschikt als dessert om je liefde mee te verrassen.

5. Heb een een stevig diner bedacht en wil je afsluiten met iets luchtigs? Dan zijn deze aardbeien merengue hartjes misschien iets voor jou. Lekker bij een kop koffie of thee.

6. En we sluiten dit rijtje Valentijns desserts af met een roze raspberry cheesecake mousse. Deze mousse kun je natuurlijk ook gebruiken als onderdeel van een grand dessert. In een klein glaasje of als cannelle.

Vind je deze Valentijns desserts allemaal teveel gedoe dan kun je altijd nog kiezen voor een bolletje aardbeienijs natuurlijk. Toefje slagroom erbij en klaar ben je. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord