Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Pinspiratie: 6x echte Sinterklaas cakejes
Pinspiratie: 6x Sinterklaas cakejes

Pinspiratie: 6x echte Sinterklaas cakejes

Cakejes bakken is altijd leuk (en lekker) en ze lenen zich perfect voor variëren. Tijdens mijn Pinterest-sessies pinde ik een aantal varianten speciaal voor de Sinterklaasperiode. Dit keer dus zes recepten om de komende tijd mee aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd welke van de zes sinterklaas cakejes jouw voorkeur heeft. 

Mijn basisrecept voor cakejes? Vier eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram suiker, 200 gram roomboter, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout. Als je zorgt dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn kan het eigenlijk niet mis gaan. Eerst de boter met de suiker tot een romige massa mixen, dan een voor een de eieren erbij, meel-zout-vanillesuiker toevoegen en rustig mengen. Et voilà, het beslag voor cakejes is gereed. Klaar om volop mee te variëren.

6x variëren met Sinterklaas cakejes

1. Deze kruidnoten cupcakes met een koekkruiden-topping zien er erg aantrekkelijk uit, hoewel ik meestal niet zo’n fan ben van crèmetoppings.

2. Oeh, deze sinterklaasmuffins met kruidnoten en amandelschaafsel zien er echt super lekker uit. Weten hoe ze smaken? Aan de slag in de keuken zou ik zeggen.

3. Uiteraard mag een recept voor glutenvrije speculaasmuffins niet ontbreken. En zo te zien zijn ze minstens zo lekker als cakejes met gluten.

4. Als je behalve van cakejes ook van gevuld speculaas houdt dan zijn deze gevulde speculaas cupcakes hét recept om uit te proberen. Twee vliegen in één klap!

5. Nog zo’n recepten met een crèmetopping. En ook deze Sinterklaascupcakes met speculaascrème zien er echt heerlijk uit. Dat wordt nog lastig kiezen…

6. Als je behalve van cakejes ook van gevuld speculaas houdt dan zijn deze speculaasmuffins met amandelspijs hét recept om uit te proberen. Twee vliegen in één klap!

Er is nog tijd genoeg om alles zes de Sinterklaas cakejes te testen. En de allerlekkerste zet je dan op tafel op pakjesavond! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord