Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Pinspiratie: 6x popcorn recepten
popcorn recepten foto

Pinspiratie: 6x popcorn recepten

Het is vandaag Popcorn day (ja dat bestaat) en dat moet gevierd worden toch? Natuurlijk is zoute of zoete popcorn helemaal prima. Maar voor de afwisseling zocht ik op Pinterest zes popcorn recepten bij elkaar die zeker de moeite waard zijn. Kijk je mee?

Popcorn is gepofte maïs van maïssoorten die speciaal voor dit doel veredeld zijn, het meest wordt Zea mays ssp. mays gebruikt. De term popcorn komt uit het Amerikaans-Engels, van to pop (ploffen) en corn (maïs). Popcorn wordt vaak geserveerd met gesmolten boter en suiker of zout. Popcorn kan thuis worden bereid in een pan met deksel of zelfs een leeg conservenblik. Omdat het procedé harde verbrande resten achterlaat, gebruiken veel mensen een oude pan. Er zijn ook specifieke popcornmachines te koop en ook bestaan er wegwerpverpakkingen die in een magnetron geplaatst kunnen worden. (Bron: Wikipedia)

Zes popcorn recepten om je vingers bij af te likken

1. Deze dark chocolate sea salt popcorn combineert vast heel prima met een grote pot thee en je favoriete Netflix-serie. Lekker op de bank, onder een dekentje en smullen maar.

2. Als deze naturally sweetened honey popcorn balls net zo lekker zijn als ze eruit zien…. Ook een super leuk idee voor een traktatie.  

3. Persoonlijk kan ik salted caramel wel waarderen. Deze salted caramel popcorn lijkt me dus ook de moeite van het proberen waard. Ik gok wel dat het enorm plakkerige handen oplevert.

4. O my….. ik zou licht tafelen als je ’s avonds deze Chunky monkey popcorn bars voor de TV wilt wegknagen.

5. Ok, ok… niet álleen zoete recepten, ook een recept voor sea alt and vinegar popcorn. Klinkt ook niet slecht toch? 

6. Deze (volgens mij goddelijke) Avalanche popcorn dankt zijn naam waarschijnlijk aan de lawine aan heerlijke ingrediënten. Wie gaat deze als eerste maken?

If you’re wondering is eating popcorn bad for you, I’m going to let you in on a secret. Popcorn is actually one of the healthiest (and tastiest) snacks out there. In fact, even my doctor recommended popcorn when I was suffering with a slow digestive system – I’m not gonna argue with an MD! (Bron: www.healthambition.com)

Mijn favorieten uit dit lijstje? Ik vind ze er allemaal lekker uitzien maar nummer 4 en 6 om mee te beginnen. Welke popcorn recepten spreken jou het meeste aan? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord