Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • ‘Caramel Day’ vraagt om de lekkerste karamel recepten
karamel recepten

‘Caramel Day’ vraagt om de lekkerste karamel recepten

Karamel-fans opgelet want vandaag is een top dag voor jou. Het is namelijk ‘Caramel Day’. Dat vraagt om een selectie van de lekkerste karamel recepten. Ik ging op zoek en zocht er zes voor je uit. Want behalve dat dat goudgele goedje van zichzelf al heerlijk is, kun je het ook heel goed gebruiken als ingrediënt voor de meest lekkere baksels en desserts bijvoorbeeld. Kijk je mee?

Dat karamel niet gezond is en de nare eigenschap heeft onmiddellijk te blijven plakken op lichaamsdelen is geen geheim. Maar af en toe bewust kiezen voor iets dat niet gezond is maar waar je wel onwijs van geniet, daar is niets mis mee toch? Het gaat erom dat je niet gedachteloos alles dat voorbij komt in je mond stopt. En als er zelfs een speciale dag voor in het leven is geroepen biedt dat dé gelegenheid om je karamel-liefde weer eens de kans te geven. Geniet dus lekker van een (of meerdere) van deze karamel recepten.

karamel recepten

6x de lekkerste karamel recepten

1. Mijn vader maakte vroeger regelmatig zelf karamel. O zo lastig om te wachten tot het goedje was afgekoeld tot een krokante karamel. Met dit recept voor homemade caramel maak je van die zachte smeuïge karamels. Jammie.

2. Brownies kunnen eigenlijk altijd. Althans, wat mij betreft wel. Deze salted caramel brownies zijn dan ook een grote kanshebber als ik vandaag aan de slag ga in de keuken.

3. Wat zeg je, white chocolate caramel pecan fudge? Yes please! Mocht iemand zich geroepen voelen deze te maken… ik houd me aanbevolen als testpanel.

4. Snicker doodles heb ik wel eens gemaakt en die zijn super lekker. Deze brown butter salted caramel snicker doodles zijn lekker in het kwadraat gok ik zomaar.

5. Een lekker gebakje voor de visite vandaag? Met wat bladerdeeg maak je deze pear and caramel hand pies, naar recept van Donna Hay, vrij eenvoudig.

6. Al eens salted caramel geproefd? Ik dacht van tevoren dat kan niet lekker zijn want rare combinatie. Maar o boy dat spul is dus wél lekker! Met dit uitgebreide recept voor salted caramels maak je ze zelf.

Ga jij alle karamel recepten stuk voor stuk maken of heb je een absolute favoriet? Ik ga voor de brownies. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord