Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pinspiratie: 6x handige maaltijdsoep voor rommelige dagen
maaltijdsoep

Pinspiratie: 6x handige maaltijdsoep voor rommelige dagen

De scholen beginnen weer en de vele trainingen voor voetbal, hockey en noem maar op ook. En die trainingstijden gooien nogal eens de boel overhoop als het om gezamenlijk eten gaat. Niets fijner dan op die dagen een maaltijd te hebben die in etappes kan worden gegeten zonder dat je daarvoor iedere keer opnieuw moet koken. Maaltijdsoep is bij uitstek geschikt voor dit soort dagen. Ik zocht er zes uit op Pinterest zodat we even voort kunnen. 

Bij ons thuis is het soms echt een puzzel om een boodschappenlijstje te maken. De hockeyclub bepaalt ten slotte de trainingstijden en daar heb je het mee te doen. Dit jaar valt het mee en traint grote broer drie keer per week van 16.30 tot 18.00 uur. Dat betekent dus heel simpel dat we drie keer per week om 18.30 uur eten. Vorig jaar daarentegen was het twee dagen per week echt heel onhandig en een gedoe. Niet alleen met eten maar ook het halen/brengen zien te combineren met koken. Een herkenbaar fenomeen voor vele gezinnen. Maaltijden die in etappes kunnen worden gegeten zijn dan een uitkomst. Vandaar een rijtje met handige maaltijdsoepen voor de liefhebbers.

6x handige maaltijdsoep

1. Bloemkoolsoep, of eigenlijk Cauliflower chowder, klinkt misschien niet zo 1-2-3 aantrekkelijk voor sommige mensen maar als je dit recept beter bekijkt is het wel een versie die ik in ieder geval een keer ga proberen.

2. Japanse ramensoep, heb jij dat al eens zelfgemaakt? Ik niet. Met dit recept ga ik dus binnenkort aan de slag. Het lijkt een bewerkelijke maaltijdsoep te zijn maar dan heb je ook wat toch?

3. Liever een maaltijdsoep die je snel op tafel hebt? Dan is deze tomaten-linzensoep een goed idee. De ingrediënten kun je altijd op voorraad hebben zodat een voedzame maaltijd zo op tafel staat.

4. Persoonlijk heb ik een beetje een haat/liefde-verhouding met prei. Gaat deze prei-maaltijdsoep die er super smakelijk uitziet daar verandering in brengen?

5. Tomatensoep is eigenlijk toch wel mijn favoriete soep. Een beefy tomato soup als deze mag dan ook niet ontbreken in het lijst met handige maaltijdsoepen.

6. Een maaltijdsoep van courgette en ham klinkt ook niet slecht. En ook deze staat in korte tijd op tafel. Benieuwd of deze soep hier thuis gewaardeerd wordt.

Met welke handige maaltijdsoep begin jij het nieuwe schooljaar en sportseizoen? Ik denk dat ik begin met de beefy tomato soup.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

2 Comments

Geef een antwoord