Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Chocoholics opgelet: het is chocolate mousse day!
chocolate mousse day foto

Chocoholics opgelet: het is chocolate mousse day!

Ja het is raar maar waar, maar ook voor chocolate mousse is een speciale dag in het leven geroepen. Een vrijbriefje om vandaag in overvloed van chocolade mousse te genieten dus. En daarvoor zocht ik natuurlijk weer even zes recepten voor je bij elkaar op Pinterest. Kiezen maar! 

Chocolademousse of chocomousse is een nagerecht van eieren en chocolade, dat in veel landen populair is. Vooral in Frankrijk, waar het gerecht is ontstaan. Het woord chocolademousse is samengesteld uit het Nederlandse woord chocolade en het Franse woord mousse (schuim). Het product wordt in culinaire kringen ook wel aangeduid met de Franse benaming mousse au chocolat. (Bron: Wikipedia)

Zes keer chocolate mousse recepten voor de liefhebber

1. O my goodness…. dit moet het meest goddelijke recept ever zijn voor chocolademousse: salted caramel chocolate mousse

2. Hoewel witte chocolade eigenlijk niet echt de naam chocolade mag hebben houden we er toch van. Zeg nou zelf, deze white chocolate mousse ziet er toch super lekker uit of niet?

3. Als je voor deze gelegenheid eens echt wilt uitpakken is deze chocolate mousse cake wellicht iets voor jou. Combineer het beste van twee werelden en je maakt ongetwijfeld indruk op je tafelgenoten als het tijd is voor het dessert.

4. Natuurlijk mag een basis recept voor chocolade mousse niet ontbreken. Deze van Julia Child is vast en zeker heerlijk.

5. Een grote groep eters vandaag aan tafel? Een trifle is dan sowieso een goed idee en op Chocolate Mousse Day is deze chocolate brownie and mousse trifle eerste keuze.

6. En er is natuurlijk altijd baas boven baas. Dat bewijzen deze chocolate lovers triple layer coffee caramel chocolate mousse cakes wel toch?

Heb je nu last van keuzestress? Ik wel… Hoewel ik toch denk dat nummer 1 van deze recepten mijn favoriet is en blijft. Happy chocolate mousse day! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie