Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

6x bakcadeaus

Verlanglijstje van een bakgraag typje: 6x bakcadeaus

Voor een bakgraag typje, zoals ik, is het niet heel ingewikkeld om geschikte kerstcadeautjes te vinden. Over het algemeen zijn wij bakgrage types blij met alles wat het bakken leuker, makkelijker of handiger maakt. Nog steeds geen idee waar ik het dan over heb? Ik maakte een verlanglijstje met zes bakcadeaus voor onder de kerstboom.

De meeste bakgrage types hebben een ruime collectie bakgerei bestaande uit bakvormen, mengkommen, deegrollers en uitstekers. Toch kun je nooit genoeg handige bakhulpjes hebben en ontbreekt er altijd nog wel het een of ander. Zo ook in mijn keuken. Kijk je mee naar de bakcadeaus die ik bij elkaar zocht?

Van deze bakcadeaus worden bakgrage types blij

1. Een marmeren plaat! Wat je daar nu dan mee moet bij het bakken? Doordat marmer super glad is plakt deeg niet snel vast en dus perfect voor het uitrollen van bijvoorbeeld koekjesdeeg. Ook perfect voor het uitrollen van marsepein trouwens.

2. Misschien denk je dat dit het meest waardeloze kerstcadeautje ooit is maar niets is minder waar. Wegwerp spuitzakken zijn onmisbaar in de keuken waar veel met slagroom en anders opspuitsels wordt gewerkt.

3. Wil je deze kerst eens flink uitpakken? Dan kan ik je de KitchenAid staande mixer van harte aanbevelen. Ik heb onlangs zelf een mintgroene aangeschaft en ben er super blij mee.

4. Een rol dikke folie inderdaad. Ideaal voor het bekleden van taartvormen! Of om je taart te voorzien van een chocoladelaag aan de buitenkant. Chocolade smelten, aanbrengen op de strip folie, iets laten uitharden en dan met de chocoladekant tegen de taart aanduwen. Goed laten koelen en uitharden, en vervolgens voorzichtig de acetaat strip eraf halen. Tadaaa!

5. Een deegsnijder staat dus serieus al tijden op mijn wish list. Om de een of andere reden heb ik er nog steeds geen een gekocht. Maar wie weet ligt er wel eentje onder de kerstboom dit jaar… Handig om deeg op te delen of kleine stukjes mee af te snijden/steken.

6. En tot slot een paletmes. Daarmee kun je vakkundig taarten afsmeren met bijvoorbeeld botercrème of glazuur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van het soort baksel. Muffin? Klein paletmes. Verjaardagstaart? Groot paletmes.

Mijn favoriete bakcadeaus zijn wel duidelijk denk ik. Ga jij een van deze zes onder de kerstboom leggen voor dat bakgrage typje? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord