Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Netflix tip: You'r not you

Netflix tip: You’re not you

Netflix en ik kunnen het goed vinden met elkaar. Niet elke dag, sterker nog soms niet eens elke week maar dat maakt niet uit. Netflix is er gewoon altijd en overal. Mijn favoriete Netflix-momenten combineren vaak met een dekentje, de bank en thee. Soms wissel ik de bank om voor mijn (mega comfortabele) bed. Wat ik dan kijk? You’re not you bijvoorbeeld!

Ik ben destijds in 2014 met een vriendin naar de bioscoop gegaan om You’re not you te kijken. Een film die gebaseerd is op het gelijknamige boek (Jij bent mij in het Nederlands) uit 2006. Hilary Swank heeft de rol van de succesvolle en getalenteerde Kate, die met ALS te maken krijgt, op een prachtige manier op zich genomen en van begin tot eind blijf je geboeid kijken.

Waar gaat You’re not you over?

Kate lijdt aan de ziekte ALS en heeft op enig moment continue verzorging nodig als haar man naar zijn werk is. Hoe moeilijk ze het ook vindt, besluit ze iemand in te huren voor deze taak. Dat wordt Bec, een studente die amper voor zichzelf kan zorgen. Kate negeert de bezwaren van haar man en heeft vertrouwen in Bec. De verzorging van de steeds meer hulpbehoevende Kate lijkt voor Bec een ommezwaai in haar leven te worden. De chemie tussen Kate en Bec is voelbaar terwijl je naar de film kijkt en dat maakt dat je blijft kijken, ondanks het verder vrij traag verlopende verhaal. Ze maken ruzie, delen verdriet maar liggen ook vaak dubbel van het lachen waardoor Kate zich minder een pati├źnt voelt. Alles met elkaar zorgt het ervoor dat de in het begin zo stoere (en harde) Bec steeds meer dat muurtje laat vallen. Kort gezegd: een prachtige film.

Nieuwsgierig naar You’re not you? Check de trailer!

 Mocht je You’re not you nog nooit hebben gezien: zeker doen! O, en misschien uit voorzorg vast wat tissues klaar leggen ­čśë 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord