Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

wrap up augustus 2018

Wrap up: augustus 2018 samengevat

Vorige maand kwam de eerste ‘wrap up’ online. Omdat de tijd voorbij vliegt en er voor je het weet weer een maand is afgelopen. Vaak zonder echt stil te staan bij wat er die maand allemaal is gebeurd. Daarom deze maand ook weer een wrap up, van augustus 2018. Voor mezelf en voor wie het leuk vindt om te lezen. Wie weet komt er nog iets voorbij dat je gemist hebt of dat inspiratie biedt ?

Deze blogs werden het meest gelezen in augustus 2018

Op Pukster.nl verschenen in augustus 20 nieuwe blogartikelen. Altijd leuk om te zien: de vijf best gelezen blogs van augustus, en daar zitten ook ‘oudjes’  tussen, op een rijtje.

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept

2. Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept

3. Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver

4. Back to school #1: homemade tussendoortjes

5. Back to school #2: eten in etappes

Als je zeker wilt zijn dat je niets mist; meld je aan voor de Pukster-nieuwsbrief en je vindt ze vanzelf (verzameld en gedoseerd) in je mailbox.

Wat ik zelf heb gelezen in augustus 2018

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik zal me beperken tot de titels die ik ook echt gelezen heb. Deze maand waren het er zes.

1. Uiteraard gingen er de nodige vakantieboeken mee naar Oostenrijk. In de auto las ik supervlot Ski Resort van Linda van Rijn uit. Een literaire thriller die wat mij betreft wel iets meer pagina’s had mogen tellen, waardoor het tempo van het verhaal iets lager zou komen te liggen. Maar verder: perfect voor de vakantie.

2. Eenmaal op bestemming was Sandwichvrouw van Allison Pearson het volgende boek dat ik las. Super vermakelijk, zeker als je ook het eerdere boek met Kate in de hoofdrol hebt gelezen: Hoe krijgt ze het voor elkaar. Kate is inmiddels bijna 50 en dat zorgt voor de nodige paniek, ongemakken en veranderingen. Een feest der herkenning voor zo’n beetje iedere vrouw met een gezin die alle ballen hoog moet zien te houden. Uiteraard wat aangedikt maar daardoor juist super grappig af en toe.

3. Daarna pakte ik Bijna echt gebeurd van Liane Moriarty, een New York Times-bestseller. Het verhaal schakelt steeds tussen het nu en ‘de dag van de barbecue’. Het duurt een hele tijd voor duidelijk wordt wat er nu precies is gebeurd op die dag van de barbecue, maar ik bleef geboeid verder lezen. Een boek dat zeker een aanrader is om te lezen dus.

4. Door met het volgende boek, Als sterren aan de hemel staan van Mhairi McFarlane. Dit vond ik zo’n geslaagd boek dat ik er een review over schreef.

5. Daarna volgde Zes maanden zonder van Charlotte de Monchy, ook een heerlijk luchtig verhaal dat vlot wegleest en garant staat voor ontspanning.

6. Eenmaal thuis las ik gewoon verder uiteraard: Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy, dat net zo lekker weg las als haar andere boek.

En verder…

Verder stond augustus vooral in het teken van de zomervakantie van de broers. En in die zes weken gingen we dus twee weken naar prachtig Oostenrijk. Dat we een liefde voor de bergen hebben mag inmiddels duidelijk zijn. Heerlijk wandelen in de geweldige natuur, iedere ochtend verse broodjes aan de deur, relaxen, lezen, sporten, in de sauna… Juist, een geslaagde vakantie. De laatste twee weken van augustus waren voor mij alweer gevuld met werken bij de bibliotheek, afgewisseld met nog wat dagen vrij. Grote broer is ook alweer volop aan het trainen voor het komende hockeyseizoen.

O ja, ik testte in augustus ook een doos vol honing-producten van Lekkerhoning.nl! Heel naar… NOT. Komende maand staat er een bezoek aan de schoonheidsspecialiste op de agenda (heerlijk!), gaan de broers weer naar school én doet de man de halve triatlon in Almere. Ik moet zeggen dat het even wennen is dat de avonden weer korter worden, maar dat betekent tegelijk ook weer dat we gezellig de kaarsjes aandoen. Ach, de herfst die in de loop van september start heeft ook wel weer wat.

Kort samengevat was augustus 2018 een prima zomermaand en gaan we nu voor een fijne nazomer in september. Wat jij?  

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord