Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Wintersportvakantie zonder te skiën: wat doe je dan? Foto

Wintersportvakantie zonder te skiën: wat doe je dan?

Inmiddels zijn we alweer even thuis maar vorige week waren we een weekje in Oostenrijk. Normaal gesproken staan we dan allemaal op de ski’s, maar dit jaar koos ik ervoor om dat niet te doen. Die gebroken enkel van vorig jaar is nèt weer op een niveau dat het vrij goed gaat en het idee van die strakke skischoen om de enkel stond me tegen.

Qua timing kwam deze vakantie net even te snel na de verhuizing. Het is dat we al lang van tevoren hadden gereserveerd, anders waren we niet gegaan denk ik. Maar na de verbouwing (plus verhuizing) van de afgelopen maanden was een weekje in de relaxstand ook best welkom. Ik heb er dan ook geen moment spijt van gehad dat ik mijn skispullen thuis heb gelaten. Wat ik dan wel heb gedaan die week? Een fijne mix van wandelen, lezen, Netflix, workouts, theetjes en koken!

Zaterdag: van A naar B

Vrijdag op zaterdagnacht stapten we om 4.00 uur in de auto. Zodra mijn kont de stoel raakte, ging de stoelverwarming aan en die is vrijwel niet meer uitgegaan tot we op bestemming waren. De broers achterin probeerden nog wat te slapen de eerste uren maar hadden daarmee, samen met mij, wisselend succes. Oftewel; ik kan het eigenlijk niet. Ondertussen stuurde de man ons veilig door Duitsland heen tot ook hij toe was aan even de ogen dicht, toen nam ik het een paar uur over. Over een rit die we zonder file in zo’n 8 tot 9 uur zouden afleggen, deden we uiteindelijk 10,5 uur.

En verder:

 • boodschappen doen bij de Billa
 • tassen uitpakken
 • skipassen regelen
 • skiles regelen voor kleine broer
 • ski’s huren voor de broers
 • broodje homemade hamburger en rauwkost
 • kwartetten

Weer: zon en mist wisselende elkaar af tijdens de reis
Hoogtepunt van de dag: die allereerste Rum-kokos kügel!

 

Zondag: jetzt geht’s loss!

Keurig vroeg stonden de verse broodjes voor de deur. Terwijl de mannen zich na het ontbijt klaarmaakten voor een dag skiën, trok ik mijn sportkleding aan voor een home workout om de dag mee te starten. Daarna ben ik het dorp gaan verkennen. Tegen lunchtijd waren de mannen weer even terug voor een broodje en bracht ik om 13.oo uur kleine broer naar skiles. Want hoewel kleine broer het allerallerallerliefst helemaal niet meer op skiles wilde, is hij er nog niet qua techniek en hebben we een compromis gesloten: drie dagen les en de rest van de week met de man en grote broer mee. Vandaag moest hij zich melden pas in de middag melden (mazzeltje voor hem, want dus eigenlijk maar 2,5 dag les). Waar het overal eigenlijk zo is dat je om 9.30 uur moet voorskiën en wordt ingedeeld, betekende het nu dat hij in de ochtend nog fijn even kon inkomen met de man en grote broer.

En verder:

 • home workout
 • wandelend het dorp verkend
 • Netflix: Sex Education (seizoen 2)
 • lezen
 • thee bij vrienden aan de overkant

Weer: super zonnig en zo’n 10 graden in het dal
Hoogtepunt van de dag: lekker actief geweest!

 

Maandag: feels like spring

De mannen vetrokken op tijd naar de piste en ik ging met Dennis op pad naar de supermarkt om inkopen te doen. Nadat we weer voldoende ingeslagen hadden voor de komende twee dagen, was het daarna tijd voor een theetje en haalde ik om 12.00 uur kleine broer op van skiles en lunchten we samen onderaan de piste. Wat een heerlijk weer was het zeg!

En verder:

 • geblogt
 • Netflix: verder met Sex Education
 • Apfelstrudel gebakken
 • broccoli, bleekselderijsalade, gebakken aardappeltjes en homemade kipshoarma
 • vrienden op de thee (mét Apfelstrudel)
 • lezen

Weer: prachtig zonnig en een heerlijke temperatuur.
Hoogtepunt van de dag: samen lunchen met kleine broer.

 

Dinsdag: Kaiserschmarrn bitte!

Toen de mannen weer vertrokken waren richting piste, heb ik een lekkere workout gedaan en daarna nog wat geblogt tot het tijd was om naar de piste te wandelen. Om 12.00 uur haalde ik kleine broer daar op van de skiles om weer gezellig samen te lunchen (Kaiserschmarrn what else). Grote broer was er klaar mee voor die dag en kwam me tegemoet terwijl ik weer naar het huisje wandelde. Gebakken eieren met spek gefixt en hij kon er weer tegen.

En verder:

 • Netflix: Sex education uitgekeken (kom maar door met seizoen 3)
 • enchilada’s (geïmproviseerd) met een komkommersalade
 • op theevisite aan de overkant bij onze vrienden
 • gelezen

Weer: zonnig met een vleugje wind, temperatuur iets lager
Hoogtepunt van de dag: de laatste aflevering van Sex Education (en X is een stom joch!)

 

Woensdag: chill-dag

Dit keer startten de mannen iets later. Kleine broer hoefde niet meer naar skiles tenslotte. Rond 13.00 uur belde de man dat het onwijs koud was boven, dat ze naar het huisje kwamen en of ik de sauna aan wilde zetten. Nadat iedereen weer was opgewarmd gingen de man en ik richting supermarkt voor inkopen. De man gloeide nog na van de sauna en ging dapper in T-shirt naar binnen om er terwijl we bij de kassa waren achter te komen dat er een spontane sneeuwstorm gaande was buiten. Eenmaal terug in het huisje stopte het al vrij vlot weer met sneeuwen.

 • geblogt
 • gelezen
 • homemade pizza’s (met de hulp van Tante Fanny)
 • thee met vrienden

Weer: grijs, sneeuw en koud
Hoogtepunt van de dag: ultieme chill-dag

 

Donderdag: chill-dag #2

De ochtend begon wat rommelig. Grote broer vond het allemaal wat te vroeg dus bleef achter terwijl de man en kleine broer vertrokken, om er bij de skilift achter te komen dat de skibril van de man ontbrak: die vond ik op het weggetje van het huisje naar daar waar de auto had gestaan. Dus kwamen ze weer terug en besloot grote broer om dan toch aan te haken. Ik deed een workout, blogde wat (en nam paracetamol want hoofdpijn), dronk theetjes en genoot vooral van het niksen. Heerlijk echt na zo’n verbouwing/verhuizing die alle tijd opslokte.

En verder:

 • pasta met een saus vol groenten
 • thee bij vrienden

Weer: wisselend zonnig en bewolkt
Hoogtepunt van de dag: samen met de mannen thuis lunchen

 

Vrijdag: auf wiedersehen

De mannen vertrokken richting piste en ik haalde de tassen weer tevoorschijn. Tijd om in te pakken! Daarna wandelde ik nog even lekker door de omgeving. Nadat de mannen op tijd terug waren en gedoucht, aten we nog wat en stapten we om 16.00 uur in de auto. Zo hoopten we de drukte wat voor te zijn. We reden in 9 uur naar huis en ploften toen lekker in ons eigen bed.

Weer: veel wind en zonnig
Hoogtepunt van de dag: slapen in eigen bed

Hoewel het zonder te skiën een wat tamme vakantie was, was het wel lekker om even uit te rusten van een paar hectische maanden. Maar ik vond het ook heerlijk om weer naar huis te gaan, waar we pas een paar weken wonen. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie