Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Welke wijn drink jij het liefst als er iets te vieren valt?
wijn feestje champagne

Welke wijn drink jij het liefst als er iets te vieren valt?

Een feestje! We vieren het maar wat graag, wat de gelegenheid ook is. Een feestje omdat er iemand jarig is; daar komen we allemaal meerdere keren per jaar. Een feestje op het werk, vanwege een jubileum of een mooi resultaat dat behaald is. Een feestje omdat iemand een wedstrijd gewonnen heeft, of een examen behaald. Een feestje omdat het nu eenmaal een feestdag is. We hebben het hele jaar door genoeg redenen om een feestje te organiseren. En bij feest hoort natuurlijk een feestelijke wijn. Welke heeft jouw voorkeur?

Bubbels: dan komt de feeststemming vanzelf

Hoor je de bekende ‘plop’ van een champagnefles, of van een ander soort mousserende wijn, dan weet je het: het is feest. De meeste mensen drinken eigenlijk alleen wijn met bubbels bij bijzondere gelegenheden, misschien krijgen we er ook daarom wel direct zo’n feestelijk gevoel bij.

Het moment waarop we meestal een fles champagne kopen, is als het oude jaar erop zit. Geen betere manier om het nieuwe jaar in te luiden dan met de ‘plop’ van een champagnefles. Maar ook als er iets anders te vieren valt, zijn we dol op champagne. Of op een andere wijn met bubbels, uiteraard, want er is nog veel meer keuze. Zo houden veel mensen bijvoorbeeld meer van Cava, de Spaanse wijn met bubbels. Cava is meestal ook wat vriendelijker geprijsd dan champagne. Ook voor de Italiaanse Prosecco geldt dit, overigens. Een bubbeltjeswijn die wat zoetig smaakt, voor velen nog feestelijker dan een champagne!

Met een speciale wijn wordt het ook vanzelf feestelijk

Niet zo dol op wijn met bubbels. Geen nood. Ook met een andere bijzondere wijn kun je het natuurlijk feestelijk maken. Uiteindelijk bepaal je tenslotte zelf welke wijn het best past, zeker als het jouw feestje is. Misschien is het een goed moment om die ene bijzondere rode wijn die je al een tijd hebt bewaard eens erbij te pakken. Juist omdat je je er al zo lang op verheugd hebt, zal je zien dat deze extra feestelijk smaakt. Of laat je eens een keertje goed adviseren, en koop een andere wijn dan je normaal uit gewoonte kiest. Door jezelf iets bijzonders te gunnen, misschien ook wel uit een hogere prijscategorie dan gewoonlijk, wordt de wijn al snel feestelijk. Het belangrijkste is natuurlijk dat je de wijn lekker vindt, voor welke soort je ook kiest.

Mocht je zo richting de jaarwisseling nog wat inspiratie kunnen gebruiken, ik schreef eerder al een blog met champagne recepten en een blog over champagne cocktails. Ik wens je nu vast veel plezier!

 

(Dit blog betreft een samenwerking.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord