Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Weekmenu #5: it’s beginning to cook a lot like Christmas
Weekmenu #5

Weekmenu #5: it’s beginning to cook a lot like Christmas

Tijd voor weekmenu nummer vijf! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?

Dit keer is het thema ‘it’s beginning to cook a lot like Christmas’ want dat komt tenslotte steeds dichterbij. Daarom ook een aantal recepten die je heel goed tijdens de kerstdagen kunt maken. Maar vooral nog steeds lekker en voedzaam eten voor de hele week. Zaterdag maken we lekkere bijgerechten en zondag sluiten we de week af met kerstkoekjes. Smullen toch?!

Weekmenu #5

Weekmenu 5: it's beginning to cook a lot like christmas

Maandag: vegetarische lasagne
Geen idee waarom, maar blijkbaar doet gehakt in de lasagne het niet voor me want ik was geen liefhebber. Deze vegetarische lasagne vind ik wel heerlijk en jij dus ook hoop ik.

Dinsdag: lauwwarme linzensalade met gegratineerde geitenkaas
Voor alle salade-liefhebbers staat er deze week een lauwwarme linzensalade met gegratineerde geitenkaas op het menu. Snel klaar, lekker en voedzaam!

Woensdag: vegetarische enchilada’s
Nog een vega maaltijd deze week. Althans, je kunt de vega kipstukjes eenvoudig vervangen door echte kip natuurlijk. Door volkoren tortilla’s te gebruiken wordt dit gerecht extra voedzaam. Houd je over? Lekker voor de volgende dag als lunch!

Donderdag: heilbotfilet uit de oven met pesto, tomaat en mozzarella
Dit is een gerecht waarvoor je graag even langs de visboer gaat voor verse heilbotfilet. Niet alleen lekker voor deze week maar ook zeer geschikt om tijdens kerst op tafel te zetten. Heerlijk!

Vrijdag: tartiflette
When in France you eat Tartiflette. En dus kwam er tijdens onze zomervakantie in de Haute Alpes homemade Tartiflette met reblochon uit de Savoie op tafel. De reblochon heeft je kaasboer (en misschien zelfs de supermarkt) zeker in huis in deze tijd van het jaar. Ook weer enorm geschikt voor het kerstmenu.

Zaterdag: appel cranberry compote en stoofpeertjes
Als er iets niet mag ontbreken tijdens kerst, dan is het wel kleurrijke bijgerechten. Doe jezelf, en je familie/vrienden, een plezier en maak zeker deze appel cranberry compote en stoofpeertjes. De compote is super eenvoudig en vlot klaar. De stoofperen vragen iets meer tijd.

Zondag bakdag: kerstkoekjes
Nog snel wat kerstkoekjes bakken? Ga dan voor deze kerststerren met kaneelsuiker. Zo klaar en met z’n allen op een leuk bordje  staan ze heel gezellig op tafel bij de koffie/thee.

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord