Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #4 header

Weekmenu #4: heerlijk avondje

Tijd voor weekmenu nummer vier! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken 😉

Dit keer is het thema ‘heerlijk avondje’ want donderdag is het tenslotte pakjesavond. Dat betekent dus in ieder geval een extra lekker recept voor donderdag. Zaterdag is het nacho-dag en zondag sluiten we de Sinterklaas-week af met (goddelijk) gevuld speculaas.

Weekmenu #4

Weekmenu #4: heerlijk avondje

Maandag: andijviesalade met vega shoarma
Het recept voor deze heerlijke andijviesalade met vega shoarma schoot me een tijd geleden na jaren weer te binnen. Het is nog net zo lekker als toen en staat garant voor een heerlijke maandagavond-maaltijd.

Dinsdag: pasta broccoli e salsiccia
Dé favoriet van kleine broer en een van de weinige maaltijden waarbij hij als eerste zijn bord leeg heeft. Doordat er weinig ingrediënten aan van pas komen, is het snel klaar en daarmee ideaal voor doordeweekse dagen. Als je geitenkaas niet lekker vindt (jammer!) dan kun je kiezen voor gewone oude kaas.

Woensdag: runder snijbonenroerbak met rijst
Nog zo’n recept dat super snel op tafel staat en hoe dan ook voor blije gezichten aan tafel zorgt. Net als de pasta van dinsdag fietst dit er ook heel goed in bij de broers. Logisch ook want het is ook écht heerlijk.

Donderdag: vis borrelplank
Borrelplanken zijn perfect voor gezellige avondjes en dus ook voor pakjesavond. Je maakt deze vissmeerseltjes met vis uit blik dus dat haal je eenvoudig uit de voorraadkast. Vul de plank vooral aan met ander lekkers zoals druiven, worteltjes, reepjes paprika, plakjes komkommer en goede kwaliteit vleeswaren. Scheelt jou koken, je kunt gelijk met je bezoek aan tafel en iedereen smult ervan. En daarna…. pakjes uitpakken!

Vrijdag: nacho’s met gehakt, groenten en bonen
Bestel jij graag nacho’s bij de borrel of als voorgerecht? Waarom maak je deze nacho’s met gehakt niet eens zelf, gewoon thuis. Een kind kan de was doen. En als je het echt goed wil doen dan maak je er ook nog even verse guacamole bij. Beter kan het weekend niet beginnen toch?

Zaterdag: aardappeltjes uit de oven met chorizo en cheddar
Jongens jongens dit is lekker! Fastfood uit eigen keuken om je vingers bij af te likken. En het is in no time gemaakt dus ook dat kan geen spelbreker zijn. Na een dag shoppen of koukleumen langs het sportveld, is er niks fijner dan dit. Zet er nog een lekkere salade of een schaal rauwkost naast op tafel en aanvallen maar!

Zondag bakdag: gevuld speculaas
Ok, op zondag is pakjesavond al voorbij maar ik houd je dan ook vooral niet tegen om dit recept al eerder in de week te maken. Want dit wil je hoor! Goddelijk spul echt. Super machtig maar ach, dat moet kunnen zo af en toe toch? Misschien als toetje na de snackplank van donderdag? Grote pot thee/koffie/warme choco en mokjes op tafel en smullen maar.

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

One Comment

Geef een reactie