Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #3 header

Weekmenu #3: easy does it

Tijd voor het derde weekmenu! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken 😉

Dit keer is het thema ‘Easy does it’. Ook wel eens fijn toch? Een weekje snel een lekkere maaltijd op tafel toveren. En extra fijn als het een hysterische week is met werk, sport en andere verplichtingen. Zaterdag is weer soepdag en zondag sluiten we de week af met last minute kaneelkoekjes.

Weekmenu #3

Weekmenu 3: easy does it

Maandag: pastasalade met warm gerookte zalm en pesto
Dit is echt een super lekker salade recept! Met slechts een paar ingrediënten zet je deze pastasalade met warmgerookte zalm en pesto op tafel. Door de volkoren pasta is deze heerlijkheid extra voedzaam.

Dinsdag: frittata uit de oven
Deze frittata uit de oven zit boordevol groenten en gaart op het gemak in de oven terwijl jij je handen vrij hebt om nog wat werk te doen of vast de tafel te dekken. Leent zich ook uitstekend voor restjes groenten uit de groentela én ideaal bij ‘eten in etappes’.

Woensdag: traybake met kip, gehakt, aardappel en tomaat
Persoonlijk ben ik dol op zo’n bakplaat vol met lekkers uit de oven. En niet alleen omdat het zo lekker is, maar juist ook omdat het super efficiënt koken is. Je legt alles op de bakplaat en de oven doet de rest. Ik maak er meestal wel nog iets van een salade bij.

Donderdag: volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola
Geen zin in een ingewikkelde maar wel in een voedzame maaltijd? Deze volkoren macaroni met ham, mozzarella en rucola staat super snel op tafel. Zet er nog wat gesneden rauwkost bij (wortel, komkommer, paprika) en klaar ben je.

Vrijdag: Croque Monsieur
Om het weekend lekker te starten: tosti’s zoals de Fransen ze maken, lees extra veel kaas. Omdat je er vier tot zes tegelijk op een bakplaat in de oven schuift is ook dit weer zo klaar. Zorg wel dat je er voldoende maakt want ze zijn eigenlijk net iets te lekker. Als je er nog een lekkere salade bij op tafel zet, zijn ook de vitamientjes weer verzorgd.

Zaterdag: Mexicaanse soep uit de Crock-Pot
Zaterdag soepdag! Deze heerlijke Mexicaanse soep flans je eenvoudig in elkaar en is dus niet alleen fijn voor het weekend maar ook voor een doordeweekse dag. De Crock-Pot doet het werk voor je, terwijl jij van je vrije zaterdag geniet.

Mocht je je afvragen welke slowcooker ik gebruik:

Zondag bakdag: last minute roomboter kaneelkoekjes
Zondag is zo’n dag dat je nog wel eens last minute visite krijgt. Dit recept voor roomboter kaneelkoekjes is dan zo gemaakt. Super snel zet je deze heerlijke brosse koekjes op tafel. En waarschijnlijk zijn ze ook net zo super snel weer op ;-).

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie