Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #16 foto

Weekmenu #16: easy does it

Tijd voor weekmenu nummer 16! Hoef je weer fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu begint, lekker overzichtelijk, op maandag maar je kunt uiteraard zelf de indeling veranderen. Enjoy! 

Weekmenu #16

vegetarische shoarmaschotel foto voor Maandag: vegetarische shoarmaschotel uit de oven met rösti
Een toprecept voor je als het gaat om lekker, voedzaam en snel voor doordeweekse drukke dagen! En een echte allemansvriend ook nog eens.
Parelcouscous met halloumi, mango en komkommer foto Dinsdag: parelcouscous met halloumi, mango en komkommer
Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit recept voor parelcouscous met halloumi en allerlei lekkers een goed idee! De combinatie met komkommer, mango en rode ui maakt het geheel super smakelijk.
Risotto met chorizo, tomaat en wortel foto Woensdag: risotto met chorizo, tomaat en wortel
Zeg je comfort food dan komt risotto wat mij betreft in het rijtje voor. Lekker smeuïg, vol van smaak en voedzaam. En best wel een allemansvriend ook, afhankelijk van wat je voor ingrediënten toevoegt. Eet lekker van deze risotto met chorizo, tomaat, wortel en nog meer lekkers!
Spinaziestamppot met paprika en gebakken rookworst Donderdag: spinaziestamppot met paprika en gebakken rookworst
Of je stamppot lust?! Wij eten het niet heel vaak maar zo af en toe is een stamppotje gewoon lekker. Deze spinaziestamppot met paprika en gebakken rookworst is weer eens wat anders. Eet smakelijk vast!
Maaltijdsalade met mango, gerookte kip, geitenkaas... foto Vrijdag: maaltijdsalade met mango, gerookte kip, geitenkaas…
Salad o’clock! Dit is een toprecept als het om maaltijdsalades gaat. Superlekker én handig wanneer er in etappes gegeten wordt. Kortom, snel boodschappen doen, zodat je zelf ook kunt proeven zou ik zeggen.
Andijvie salade met vega shoarma Zaterdag: andijviesalade met vega shoarma
Weekend mood, weekend food! Deze andijviesalade met vega shoarma is echt super lekker en perfect voor het weekend. Geloof me dat je dit liever eet dan een vette bek van de snackbar.
Brownies met bitterkoekjes foto Zondag: brownies met bitterkoekjes
Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken ?. Dit keer kun je smullen van brownies met bitterkoekjes!

 

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie