Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

voedingssupplementen foto

Voedingssupplementen: deze gebruik ik

Ben jij opgevoed met het slikken van voedingssupplementen of met het feit: als je gevarieerd eet, krijg je alles binnen? Ik met het laatste. En voor een groot deel is dat natuurlijk ook de basis. Zorg dat je gezond en gevarieerd eet. Dat wil alleen niet zeggen dat je dan ook altijd de vitamines en mineralen binnenkrijgt die je lijf nodig heeft. Je snapt het al, ik gebruik voedingssupplementen.

Dat wil niet zeggen dat ik een hele apotheek aan potjes in huis heb, maar ik gebruik wel dagelijks een standaard aantal supplementen. Ik voel me er goed bij en onder het motto ‘baat het niet dan schaadt het niet’, blijf ik dit ook zeker doen. Hoewel ik nu een standaard combinatie slik, wil dat niet zeggen dat ik niet soms iets toevoeg en misschien later weer laat vervallen.

Deze voedingssupplementen gebruik ik standaard:

Vitamine D3
Zeker in de winter verstandig om aan je dieet toe te voegen, helemaal nu we allemaal nog meer binnen zitten. Het is belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden en het speelt een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. D3 wordt het beste opgenomen. 

Cal-Mag-Zink
Deze combinatie gebruik ik omdat het me helpt het ‘bewegingsapparaat’, oftewel botten en spieren, sterk te houden. Heb je snel last van spierpijn? Dan is magnesium ook je vriend!

Vitamine C 1000
Voor de algehele weerstand.

Tabletten of shakes?

Hoewel ik de supplementen die ik hierboven noemde allemaal net na mijn ontbijt in tabletvorm slik, zijn er ook shakes waarmee je de ochtend goed kunt beginnen. Zeker als je veel sport, zorg je hiermee voor een goed begin van de dag. Behalve de bekende eiwit/proteïne shakes zijn er ook shakes die je helpen bij afvallen of je algehele gezondheid. Als ik voor een shake kies, kies ik graag voor een plantaardige variant. Om de simpele reden dat ik last van mijn buik krijg, als ik teveel zuivelproducten gebruik op een dag. Zo’n shake kun je mixen met water maar ook met plantaardige yoghurt of havermelk bijvoorbeeld. Of toch ‘gewone’ yoghurt als je geen last daarvan hebt natuurlijk. Bijkomend voordeel: je heb supersnel je ontbijt gefixt met zo’n shake en je kunt ‘m ook nog onderweg opdrinken of meenemen naar je werk.

Wist je dat je lichaam niet zonder collageen kan? Het helpt je om je botten, gewrichten, huid en spieren gezond en elastisch te houden. Zeker na je 25e kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Collageen zit vooral in bouillon (van botten), kip, vis en eieren. Eet je liever plantaardig? Kijk dan eens naar Orangefit collageen

Ik denk dat aanvullen voor iedereen verstandig kan zijn, zeker als je vegetarisch of plantaardig eet. Nu ben ik best benieuwd: gebruik jij voedingssupplementen? En zo ja, welke en met welke reden?

 

(Dit artikel bevat een gesponsorde link.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord