Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Vietnamees Uyen Luu foto

Vietnamees | Uyen Luu

Wat een plaatje! Het omslag van Vietnamees, het nieuwe kookboek van Uyen Luu, is echt supergoed gelukt. Zelfs ik vind het prachtig, terwijl ik niet zo van het roze ben. En de inhoud van het boek is ook al een feestje. Ik kreeg het opgestuurd om te reviewen. Dus bladerde ik het op mijn gemak door om nu de review met je te delen. Lees je mee? 

De Vietnamese manier om te vragen hoe het met iemand gaat, is vragen of diegene al rijst heeft gegeten. Lekker, vers eten staat centraal in het leven van de Vietnamezen. Het delen van een maaltijd is een manier om hun liefde te tonen. In Vietnamees laat Uyen Lou je kennismaken met het Vietnamese kookplezier aan de hand van 85 heerlijke gerechten. Van traditionele recepten als pho met rundvlees, bánt mì en loempia’s met zeevrachten, moderne gerechten als aubergines met sojasaus en gebakken eiermie met groenten, tot zoete desserts als crème karamel en kokosrijstpudding: elk gerecht is makkelijk te bereiden en laat zien dat de Vietnamese keuken toegankelijk en veelzijdig is. Dankzij handige tips, praktische opmerkingen, menuplanners en de prachtige fotografie, is Vietnamees perfect voor wie de basis van de Vietnamese keuken wil leren én beheersen. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Vietnamees:

Vietnamees omslagHet boek telt 160 pagina’s en meer dan 100 Thaise recepten. Na een handige inhoudsopgave en een voorwoord, volgt een hoofdstuk Aan de slag waarin je uitleg krijgt over wat handig is om in huis te hebben. Daarna volgen de hoofdstukken An Co’m – Gerechten om met rijst te eten, Groenten om te delen, Salade op Vietnamese wijze, Feestmaaltijden, Hemelse boedelsoepen, Snelle doordeweekse maaltijden, Zoete dingen en Basis. Achterin vind je nog menu-ideeën, een dankwoord, informatie over de auteur, een handig register en opmerkingen bij de receptuur.

 

 

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van dit boek weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. Kip met gember
2. Omelet met wortel, kool en Chinese worst
3. Zomertomaten, bladselderij en Thais basilicum
4. Salade van kip, sugarsnaps, Vietnamese koriander en sjalot
5. Pho met kip
6. Noedelsoep met tomaat, ei, krab en gamba’s
7. Geroerbakt rundvlees met groene asperges en platte rijstnoedels
8. Kokosrijstpudding met gembersiroop en gegrilde perziken
9. Kokos-mangopudding met sago- en tapiocaparels
10. Gebakken sinaasappel-limoencheesecake

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je ook zo blij wordt van dit nieuwe boek met het prachtige omslag, en of je het aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie