Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Van Delft De Pepernotenfabriek: onweerstaanbaar!

O jongens, sinds vandaag is in mijn woonplaats Almere een echte Van Delft De Pepernotenfabriek geopend! Dat is heel goed nieuws want wat een goddelijke kruidnoten verkopen ze daar. Maar het vraagt ook wel het nodige van de zelfbeheersing dat snap je wel toch? 

Producent Van Delft uit Harderwijk is al sinds 1880 ‘hofleverancier van Sinterklaas’ waar het pepernoten betreft. Van iedere 100 in Nederland verkochte pepernoten komen er ongeveer 70 uit deze bakkerij, die de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld is. De laatste jaren heeft het bedrijf tal van nieuwe luxe pepernoten geïntroduceerd. Dit jaar is het assortiment aangevuld met roomboter kruidnoten volgens oud recept. (Bron: Van Delft De Pepernotenfabriek)

Waarom je echt De Pepernotenfabriek moet bezoeken

Hoewel ik graag zelf kruidnoten bak, kan ik de goddelijke smaken van Van Delft echt niet weerstaan. Zodra je voet over de drempel zet zie je alleen nog maar rekken vol met kruidnoten in de meest verrassende smaken. Zoveel smaken dat je van gekkigheid niet meer weet welke je mee wilt nemen. Gelukkig denkt De Pepernotenfabriek graag mee in de vorm van allerlei bakjes gevuld met verschillende smaken zodat je eerst kunt proeven. En weet je wat ook nog volgt: als je voldoende zakjes met smaakjes koopt, dan krijg je ook nog eens ‘gewone’ kruidnoten gratis mee bij je aankoop. En denk nu niet ‘dat komt allemaal nooit op’ want dan gaat heel prima op. En snel ook haha.

Wat mijn favorieten van De Pepernotenfabriek zijn

Van de smaken die ik tot nu toe heb geproefd van Van Delft zijn dit toch wel mijn favorieten.

1. Truffel-kaneel
2. Sinaasappel
3. Appeltaart
4. Kokos
5. Salted caramel

En omdat er simpelweg teveel keuze is staan deze nog op mijn verlanglijstje om te proeven.

1. Bitterkoekjes
2. Tompouce
3. Pumpkin spice
4. Lemon cheesecake
5. Stroopwafel

Ik denk dat dat verlanglijstje om te proeven snel afgevinkt kan worden nu er een Pepernotenfabriek in mijn woonplaats is geopend… Wat zijn jouw favorieten van Van Delft

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord