Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

vaderdag 2019 koffie

Vaderdag 2019: hoe verras je jouw vader?

Behalve je vader overladen met cadeaus, kun je hem ook verwennen met de lekkerste hapjes. De liefde van de man gaat ten slotte door de maag zeggen ze. Als jij het dit jaar eens groots wil aanpakken, help ik je op weg met een ‘draaiboek’, waarmee je vader zeker weten een onvergetelijke Vaderdag tegemoet gaat. Wedden dat hij het jaren later nog over Vaderdag 2019 zal hebben.

Ik ga voor het gemak even uit van de man hier thuis; waar hij blij van wordt. Omdat iedere vader anders is, kun je uiteraard alle kanten op met dit draaiboek qua recepten én cadeautjes. Misschien is het wel zo’n succes dat hij er volgend jaar weer om vraagt. Of dat je moeder voor Moederdag ook zo’n verwendag op prijs stelt 😉

Vaderdag 2019: een draaiboek

Vaderdag 2019 ontbijtWe starten Vaderdag uiteraard met een verwenontbijt. Een dienblad (of tafel) vol met lekkers dat je zelf maakt. Wat dacht je van nog een beetje warme dikkerdjes, apple crumble met havermout en Griekse yoghurt en/of kwark chia pudding met een crunch. En natuurlijk koffie. Heel veel hete verse koffie. Misschien een glaasje vers geperste jus d’orange erbij

 

Vaderdag 2019 cadeautjesTerwijl je vader zit te smullen van zijn decadente, eigenhandig door jou gemaakte, ontbijt zie je zijn blik afdwalen. Waar blijven de cadeautjes hoor je hem bijna denken. Afhankelijk van je budget kun je hier natuurlijk alle kanten mee op. Van een mooi boek tot een nieuw sporthorloge of (zoals hier thuis) een mooi overhemd. Misschien ga je dit jaar zelfs voor meerdere cadeautjes. Leuk om die dan verspreid over de dag te geven!

 

Vaderdag 2019 middagRond koffietijd verras je hem met een bakseltje zoals een groot stuk Canadese appeltaart of boterkoek met amandelspijs. Als hij daarna nog trek heeft kun je gelijk door met het voorbereiden van de lunch. Ik zou gaan voor een lekkere salade om te voorkomen dat hij straks niks meer lust. Is je vader dol op snacken in de middag? Dan scoor je zeker punten met homemade Nacho’s bij zijn pilsje of wijntje.

 

Vaderdag 2019 avondTijd voor de avond maaltijd! Je kunt uiteraard de BBQ aansteken maar dikke kans dat hij daar dan uiteindelijk zelf achter staat… Misschien vindt hij aardappelpartjes uit de oven met chorizo en cheddar lekker? Of risotto met groenten en kip? En natuurlijk zorg je voor een lekker toetje zoals white chocolate cheesecake met een bolletje roomijs of een trifle.

Een ding mag duidelijk zijn: hij kan geen pap meer zeggen aan het eind van deze Vaderdag 2019. Maar wat je ook zeker weet, is dat hij hier de volgende dag enorm over gaat opscheppen bij wie het maar horen wil 😉

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord