Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Plannen, organiseren, structuur Sabine

Top 10: de populairste blogs van 2021

Het is vandaag 31 december, de allerlaatste dag van dit jaar en een mooie dag om nog even terug te blikken naar 2021. Ik zocht uit wat de populairste blogs van 2021 waren en zet ze hieronder voor je op een rij. In de top 10 best bekeken blogs zaten best veel recepten dus wie weet kom je gelijk kookinspiratie tegen. Zit jouw favoriete Pukster-recept er ook tussen? 

Uiteraard komen er in 2022 weer een heleboel nieuwe blogs bij. Wil je niets missen? Meld je dan zeker aan voor de nieuwsbrief  of volg me op Instagram voor nog meer inspiratie. Voor nu wens ik je in ieder geval een gezellige jaarwisseling en vast het allerbeste voor 2022.

10x de populairste blogs van 2021

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept
Al jaren met stip op nummer 1: het recept voor Canadese appeltaart. Dit appeltaartrecept is en blijft bij ons thuis favoriet. Lekker met havermout en bruine suiker. Een aanrader qua smaak en eenvoudig te bereiden.

2. Dit moet je proeven: appelkwarktaart recept
Met de ingrediënten die ik nog in huis had, bakte ik een appelkwarktaart. Bleek een goed idee te zijn! De zachte structuur en de smaak zijn heerlijk.

3. Het leed dat een gebroken enkel heet: met do’s en dont’s
Als je tijdens de wintersport een gebroken enkel oploopt… Ik schreef een verslag mét do’s en dont’s voor het geval je ook ooit de sjaak bent.

4. Stoofpotje van rundvlees uit de Crock-pot
Niets zegt meer ‘herfst’ dan een lekker stoofpotje. Dit keer kwam er een zeer smakelijk stoofpotje van rundvlees uit de Crock-Pot. Heb jij een slowcooker?

5. Appelcake recept om je vingers bij af te likken
Cake is een echte allemansvriend en ideaal om mee te variëren. Deze appelcake maakte ik in 2016 voor het eerst, voor een vriendinnetje dat in de vakantie 8 was geworden. Hoogste tijd om ‘m weer eens te maken.

6. Spruitjes lekker? Dit spruitjes recept met appel, ui en spekreepjes wel
Spruitjes… je vindt ze heerlijk of vreselijk. Vroeger vond ik ze zelf echt vreselijk. Maar dit spruitjes recept met appel, ui en spekreepjes is heerlijk!

7. Dit kwarkbol recept staat garant voor een heerlijk weekendbroodje
Ik maakte eerder al kwark-rozijnenbollen en daarna ging ik aan de slag voor een grote versie met dit kwarkbol recept. Een heerlijk weekendbroodje! Als je hiervan smult is het recept voor kwarkappeltaart ook wel iets voor jou denk ik.

8. Captain’s dinner: kapucijners met spek, ui en zuur
Lust jij graag kapucijners? Ik wel en hier thuis komt dan ook regelmatig een ‘Captain’s dinner’ met frisse komkommersla op tafel.

9. Gebakken zuurkool: Hollandse kost maar dan anders
“Zuurkool met vette jus…” Sjef van Oekel lustte er wel pap van. Hoewel ik er vroeger geen fan van was is deze gebakken zuurkool variant echt heel goed te doen. Zeker met een portie homemade appelmoes ernaast. Hier vind je trouwens nog meer zuurkool recepten >>

10. Kerst naamkaartjes: om je kersttafel nog mooier te maken
Naamkaartjes staan niet alleen heel stijlvol, je bepaalt ook hoe de tafelschikking eruit ziet. Handig tijdens de kerstdagen om familiegedoe te voorkomen 😉

Ik ben heel benieuwd of jouw favoriete Pukster-blog hiertussen staat of dat die juist ontbreekt. En of je aan de slag gaat met een (of meer) van deze recepten. Laat je het weten in een reactie?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord