Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Toch samen met je vrienden koken? Het kan met ‘St(r)eaming Chefs’
Kookfabriek Streaming Chefs foto

Toch samen met je vrienden koken? Het kan met ‘St(r)eaming Chefs’

Vorig jaar deed ik samen met mijn collega’s een kookworkshop. Een super leuke manier om met elkaar aan het werk te gaan, op een manier die totaal anders is dan je gewend bent. Op dit moment zijn dat soort activiteiten helaas niet mogelijk in verband met de maatregelen rondom het Coronavirus. De Kookfabriek bedacht een ‘work around’ met ‘St(r)eaming Chefs’. Lees je mee?

Met ‘samen de keuken in’ als motto is de Kookfabriek gefocust op samen eten en koken. Maar hoe doe je dat als je de deuren gesloten moet houden? Bijna iedereen werkt momenteel vanuit huis, sociale contacten worden beperkt en het enige uitje is het ritje naar de supermarkt. Puzzels worden uit de kast getrokken op zoek naar vermaak, maar het sociale contact is moeilijk te vervangen. Daarom bedacht De Kookfabriek ‘St(r)eaming Chefs’. Een gratis online kookworkshop onder leiding van een chef van De Kookfabriek. Hoe leuk is dat!?

Hier vind je trouwens een van de recepten die voorbij kwam tijdens de workshop Italiaans koken, die ik vorig jaar met collega’s deed >>

St(r)eaming Chefs: samen online koken

Iedereen kan zich aanmelden voor deze online workshop. Het de perfecte manier om samen met een vrienden, familie of collega’s samen in de keuken te staan. De Kookfabriek stuurt alle deelnemers een link naar de livestream en een lijstje met de ingrediënten die je in huis moet hebben. Op het afgesproken tijdstip gaat de livestream van start en gaat iedereen digitaal samen de keuken in vanuit je eigen huis.

De chef geeft een korte introductie en daarna gaan de schorten om. Iedereen gaat dan aan de slag om een heerlijke maaltijd te bereiden. Natuurlijk is er tijdens het koken voldoende tijd om even bij te kletsen en vragen te stellen aan de chef.  Na ongeveer een uur staat de maaltijd op tafel en kunnen jij en je collega’s, vrienden of familie genieten van hetzelfde gerecht. Leuk toch?

Sta je al te springen om de digitale keuken in te gaan? Ga dan naar kookfabriek.nl en meld je aan voor ‘St(r)eaming Chefs’! Online elkaar ontmoeten is nu gewoon even het nieuwe afspreken en op pad gaan. 

Geef een antwoord