Als er een nieuw kookboek verschijnt dat als subtitel ‘huisje, boompje, vreten’ heeft, dan wil ik dat dus hebben. En hoe leuk: van de uitgeverij kreeg ik een exemplaar toegestuurd. Dus ging ik weer lekker bladeren door al het lekkers en schreef ik een review. Lees je mee?
Thuis met Nick is geen gewoon kookboek. Het is een liefdesverklaring aan eten – en aan alles wat eten voor ons betekendt. Voor Nick Toet is eten nooit simpelweg brandstof. Het is een herinnering, troost, verbondenheid. Het is hoe je oma haar liefde liet zien met een extra schep stamppot, hoe je vrienden je een pan soep brachten toen je het moeilijk had en hoe de geur van knoflook en sambal je terugbrengt naar het huis waar je opgroeide. In dit boek deelt Nick zijn favoriete gerechten, verhalen en herinneringen. Gerechten met wortels in familie, vriendschap en het leven zelf: van vrolijk avonden die eindigen met broodjes bouwen om vier uur ’s nachts tot familierecepten die smaken naar thuiskomen. Thuis met Nick nodigt je uit om liefde vast te leggen in een pan stoofvlees of een schaal vol pasta. Want eten is nooit alleen eten – het is samen zijn, vieren, rouwen, lachen en troosten. Met Thuis met Nick kook je niet alleen iets lekkers; je legt momenten vast die je nooit meer vergeet. (Bron: omslag)
Dit kun je verwachten van Thuis met Nick
Het boek telt maar liefst 255 pagina’s gevuld met de lekkerste recepten voor thuis. Voordat je de recepten tegenkomt, vind je eerst een voorwoord van Nick en lekker veel handige tips van Nick over spullen, ingrediënten om in huis te hebben en fijne pannen. De recepten zijn vervolgens onderverdeeld in de hoofdstukken Baby, Uit één pan (bijna dan), Uit de oven, Vrienden, Familie, Shit om te delen, Het zondag-gevoel, Voor erbij, Deegdingen, Fermenteren en Toet’s toetjes en hebben allemaal een intro van Nick. Tot slot vind je nog een nawoord en een handig register achterin het boek.
Over Nick Toet
Nick Toet is bekend van zijn YouTube-kanaal EtenmetNick, waar iedere week een nieuw gerecht op verschijnt. Inmiddels heeft hij meer dan 205K abonnees (188K op Instagram). Ook is hij presentator van diverse jeugdprogramma’s. Eerder schreef hij de bestsellers Eten met Nick en BBQ’en met Nick. Thuis met Nick is zijn derde boek.
Mijn favorieten
Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Thuis met Nick weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:
1. Gado gado
2. Okonomiyaki
3. Shoarma-spaghetti
4. Dandan noedels
5. Chicken pot pie
6. Crispy aardappelen
7. Arepa’s
8. Makkelijke dumplings
9. New York cheesecake
10. Sticky rice met mango
Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>
(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.)



