Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Thug Kitchen: eat like you give a fuck

Thug Kitchen: eat like you give a fuck

Ok… om te beginnen: Thug Kitchen is niet voor tere zieltjes. Het taalgebruik is hilarisch (vind ik dan) maar niet zoals je dat gewend bent in een doorsnee food boek. Het feit dat we hier te maken hebben met een New York Times Bestseller bewijst echter wel dat er meer mensen zijn die de recepten (en het taalgebruik) van Thug Kitchen kunnen waarderen.

We weten dat het je echt wel een ruk interesseert wat je eet, maar dat het je allemaal veel te ingewikkeld en duur lijkt. Hm. Wij leggen ons daar niet bij neer en dat zou jij ook niet moeten doen. We gaan niet zitten preken of de hele rotzooi nog ingewikkelder maken. We willen je alleen maar helpen nou eindelijk eens die f*cking groenten te eten. Dus. Ben je klaar voor het echte werk, kom dan binnen in onze Thug Kitchen. (Aldus het omslag van Thug Kitchen)

Wat je kunt verwachten van Thug Kitchen

Een anders dan anders food boek, dat is een ding dat zeker is. In duidelijke woorden word je duidelijk gemaakt hoe het zit. Maar Thug Kitchen gaat het uiteindelijk maar om 1 ding, namelijk dat je niet meer kiest voor ’troep’ maar voor echt eten en vooral voor groenten. Het boek begint met een uitgebreide inleiding waarna de recepten worden opgedeeld in ’tracks’ als ‘fucking goed begin’, ‘snelle shit’, ‘een bek vol gezelligheid’, ‘vreetbui’, de hoofdattractie’ en ‘zoet gefluister’.

Wat ik vind van Thug Kitchen

Zoals gezegd kan ik het recht voor zijn raap taalgebruik waarderen. Hoewel een vertaling toch altijd net ff anders is en ik denk ik nog meer plezier zou beleven aan het Engelstalige origineel. Maar dat terzijde. Vooral als je gewend bent om vaak voorverpakte (magnetron)maaltijden en afhaalmaaltijden te eten dan kan dit boek daar wel eens heel rap verandering in brengen. Hoewel de recepten stuk voor stuk vegan zijn, en ik toch wel graag een stukje vlees of vis eet, heb ik er voldoende gezien die ik graag een keer ga maken. Ik heb een top 10 gemaakt:
1. Maiswafels met aardbeiensiroop
2. Haver pannenkoeken met blauwebessensaus
3. Vietnamese rijstnoedel salade
4. Kokos limoenrijst met adukibonen en mango
5. Huwelijkssoep met wittebonenballen en boerenkool
6. Spicy bananenchips
7. Salsa met gegrilde perzik
8. Paddenstoelen spinazielasagne
9. Chocolate chip cookies met amandelpasta
10. Scones met blauwe bessen, walnoten en lavendel

Durf je het aan? Het is een verfrissend boek tussen alle doorsnee food boeken. En als je klaar bent met dit boek kun je daarna gelijk verder met Thug Kitchen Feestvoer: for social mother f*ckers.

Titel: Thug Kitchen, eat like you give a f*ck
Auteur: Thug Kitchen
Prijs: € 19,95

Koop bij bol.com

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord