Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Thee musthaves theeleuten

Theeleuten opgelet: 6x thee musthaves

Ben je net als ik een echte theeleut? Dan is iedere dag een theedag maar vandaag in het bijzonder want het is Tea Day. Ik heb zo mijn favorieten als het om thee gaat en zet er een aantal voor je onder elkaar. Waar word jij blij van als het om thee gaat? 

Ik drink thuis graag losse thee die ik haal bij een speciaalzaak hier in de stad: Bij Drewes. Talloze soorten hebben ze op voorraad, handig gesorteerd op soort zoals zwarte, groene en rooibos. Mijn favoriete is groene thee en ik neem meestal zo’n vier smaken tegelijk mee. Op het werk kies ik voor zakjes thee maar de ‘kantoorthee’ is niet mijn ding. Dus breng ik die van huis mee. Heb ik ook nog wat te kiezen. Hoe doe jij dat op je werk?

Thee musthaves voor theeleuten

1. Deze coole theepot van het merk Eva Solo kocht ik vorig jaar en ik ben er nog steeds blij mee. Als je, net als ik, graag losse thee gebruikt is dit echt een super fijne theepot.

2. Bodum is ook zo’n merk met mooie musthaves. Deze mokken, waar je niet je vingers aan brand, staan dan ook op mijn wishlist.

3. Hoe leuk is deze retro waterkoker van Smeg? Past zo te zien qua kleur ook perfect bij mijn KitchenAid mixer. En anders past een van de andere verkrijgbare kleuren vast wel.

4. Als ik even snel een kop thee wil maken, gebruik ik altijd een theezeefje. Ideaal. Deze Mr. Tea maakt het woord theezeefje gelijk een stuk minder truttig.

5. Met een boek op de bank kruipen doe ik graag (en veel te weinig). Leuk om ook eens een boek te lezen dat over thee gaat: Puur thee.

6. Als je meer van de zakjes thee bent is zo’n theezakjeshouder een leuke musthave. Nooit meer je vingers branden omdat het labeltje in je mok is gefloept tijdens het opschenken.

Eens kijken of we bij de bibliotheek waar ik werk boeken over thee hebben trouwens. Een beetje achtergrondinformatie is altijd leuk tenslotte. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie