Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

The Curry Guy Veggie foto

The Curry Guy Veggie | Dan Toombs

Vorig jaar reviewde ik al The Curry Guy Easy en pas geleden lag het nieuwste boek van Dan Toombs in de brievenbus: The Curry Guy Veggie. Een boek met een felgroen omslag dat vol staat met meer dan 100 vegetarische curry’s en andere gerechten uit de Indiase keuken. Wat ik ervan vind? Lees maar mee! 

The Curry Guy Veggie is het derde kookboek van Dan Toombs, beter bekend als The Curry Guy. Waar anders dan in India is de vegetarische keuken diepgeworteld in de cultuur. The Curry Guy Veggie laat zien hoe je de lekkerste vegetarische curry’s en andere gerechten uit India op tafel zet, zonder aan smaak in te boeten. Alle ingrediënten die je daarbij nodig hebt,  zijn eenvoudig verkrijgbaar in de supermarkt of toko. (Bron: omslag) 

Wat je kunt verwachten van The Curry Guy Veggie

The Curry Guy Veggie_2DHet boek telt 160 pagina’s en is, na een voorwoord en een aantal basisrecepten, onderverdeeld in de hoofdstukken Hapjes en voorgerechten, Streetfood, Curry’s, Dosa’s idli’s en meer, Barbecuegerechten, Bijgerechten, Brood en Rijst en Desserts. Achterin het boek vind je nog een ingrediëntenlijst, online adressen, register en dankwoord.

Het boek bevat een verzameling van heerlijk gekruide, vegetarische gerechten volgens authentieke Indiase bereiding. Van samosa’s en gevulde chapati’s als voorgerecht of streetfood, tot klassieke groentecurry’s, idli’s en desa’s, en de zalige barbecue- en bijgerechten die de Indiase keuken typeren. De smaak en eenvoud van de verschillende ingrediënten zorgen ervoor dat je in een mum van tijd de perfecte vegetarische Indiase maaltijd serveert.

Wederom een prachtig boek om lekker mee aan de slag te gaan in de keuken! En behalve voor vegetariërs, ook zeer geschikt om te minderen met vlees trouwens.

Mijn favorieten uit het boek:

Het spreekt voor zich dat ik tijdens het bladeren door kookboeken regelmatig denk “Dat ga ik maken! En die! En deze ook!”. Dit keer was niet anders en heb ik weer een lijstje favorieten genoteerd met soms de meest prachtige namen:

1. Samosa’s met zwarte bonen en Cheddar
2. Vada pav
3. Kathi met paneer
4. Mumbai tosti
5. Kottu roti
6. Curry met zwartoogbonen
7. Aardappelcurry
8. Naanpizza met paneer, ui, chilipeper en knoflook
9. Appeltaartsamosa’s
10. Bananendosa’s

Ik heb dit kleurige boek een plekje in de boekenkast gegeven, naast The Curry Guy Easy. Om de serie compleet te maken denk ik dat ik toch echt een keer deel 1 ga aanschaffen…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord