Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Thai Tove Nilsson foto

Thai | Tove Nilsson

Is de Thaise keuken een van jouw favorieten en wil je zelf wel eens aan de slag? Ik kreeg het nieuwe boek ‘Thai’ van Tove Nilsson toegestuurd en schreef een review. Lees vooral even mee als je benieuwd bent of dit kookboek iets voor jou en je boekenkast is! 

Ontdek de Thaise keuken die wordt gekenmerkt door z’n explosieve smaakcombinaties: het zout van vissauzen en kruidenpasta’s, het zuur van limoen en tamarinde, het zoet van palmsuiker en het pittige van chilipepers. ‘Thai’ bevat ruim 70 recepten voor snacks, curry’s, soepen, wolschotels, grillgerechten, salades en nagerechten. Dumplings, larb, lamscurry met kaffirlimoen en kikkererwtenfritters worden afgewisseld met boedelgerechten en sticky rice: boordevol aromatische kruiden, groenten en vruchten met extreem veel smaak. Maak kennis met de klassieke ingrediënten en basistechnieken van de Thaise keuken en ontdek alternatieve recepten met groente, tofu en eieren.  (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Thai:

Het boek telt 175 pagina’s en meer dan 70 recepten uit de Thaise keuken. Na een inleiding van Tove zijn de recepten onderverdeeld in de hoofdstukken Ingrediënten en keukengerei, Snacks en kleine gerechten, Salades, Soepen en curry’s, Grillen, Wokken, Zoete gerechten, Kruidenpasta’s en basisrecepten.  Achterin vind je nog een handig register. Tove legt alles goed uit, dus lees eerst het boek eens op je gemak door voor je gaat koken. Je zult wel even inkopen moeten doen, mochten je keukenkastjes nog niet voorbereid zijn op Thais koken.

Over Tove Nilsson

De Zweedse Tove Nilsson is oorspronkelijk kok en culinair auteur. Na een sommelieropleiding waarin zij meer wilde leren over wijnspijscombinaties, kwam ze erachter dat je eten niet alleen met wijn, bier of gedestilleerd kunt combineren maar ook met frisdranken. Daarnaast is ze voortdurend op zoek naar de ultieme bouillon en de beste noedels. Eerder verschenen al de titels Ramen en Limonade, fris & snacks. (Bron: GoodCook.nl)

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik tijdens het doorbladeren van dit boek weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. French fries met limoen
2. Kip in kokos met noedels
3. Kippenvleugeltjes-kokoscurry
4. Noedels in een kleipot met krab en varkensvlees
5. Kip green ‘n’ black pepper
6. Pad Thai
7. Thaise balletjes
8. Massaman beef curry
9. Bananenroti’s
10. Kokoscustard met limoenkaramel

En, ga je dit boek hoe dan ook toevoegen aan je collectie kookboeken? Kijk ook eens tussen de andere boeken waar ik eerder al een review over schreef. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord