Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Taart ende koeck foto

Taart ende Koeck | Maartje Borst

Ik word altijd blij als er weer een gloednieuw kookboek op de deurmat ploft, maar als het om een bakboek gaat word ik nog net even blijer. Datzelfde gaat op voor de keuken: ik kook graag maar vind bakken nog net iets leuker. Taart ende koeck is niet zomaar een boek vol bakrecepten, het gaat om 100% vegan bakrecepten. 

Taart ende koeck omslagDat vegan taarten, cakes en koekjes minstens zo lekker zijn als oma’s ouderwetse appeltaart, bewijst Maartje Borst al jaren. In Taart ende koeck maak je met simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten de allerlekkerste, luchtigste en smeuïgste cakes, chocoladetaarten en klassieke koekjes. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Taart ende koeck

Taart ende koeck telt 256 pagina’s die gevuld zijn met vegan bakrecepten, steeds voorzien van mooie foto’s waardoor je eigenlijk gelijk de oven aan wil zetten om te bakken. Tussen alle recepten met foto’s door vind je ook recepten die zijn geïllustreerd. Super leuk gedaan en geeft een lekker afwisselend beeld. Na een handige inhoudsopgave en een vlot geschreven voorwoord van Maartje vind je nog een voorwoord. Van Lisette Kreischer om precies te zijn, auteur van onder andere Man.Eat.Plant en The Plant Pharmacy, gevolgd door info over basisingrediënten. Daarna tref je alle recepten aan, onverdeeld in de hoofdstukken Basics & voorraadkast, Ontbijtbaksels, Koekjes, Cakes, Taarten, Feest!, Hartig, Traybakes, bars & slices en Desserts. Achterin het boek vind je nog een handig register en een dankwoord.

Over Maartje Borst

Maartje experimenteert al vanaf haar twaalfde volop met het plantaardig heerlijks wat de natuur te bieden heeft. Ze heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot vegan chef, met patisserie als specialiteit. Koffie ende koeck is haar vegan lunchspot in Amsterdam. Dus als je eens in de buurt bent…

Banner taart ende koeck

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal 10 recepten waar ik gelijk mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Vaak zijn dat in verhouding veel bakrecepten. Deze keer is het vanzelfsprekend een lijstje met alleen maar bakrecepten:
1. Makkelijk cinnamon swirl bread
2. Amandeltuiles
3. Appel-zwartebessen-havertaart
4. Couronne de Noël
5. Panforte
6. Super fungi pecan brownies
7. Cinnamon rolls
8. Bounty bars
9. Millennial’s shortbread
10. Chocoladevulkaan-cakejes

Omdat je nooit genoeg bakrecepten kunt hebben, is dit boek een fijne nieuwe aanwinst voor de verzameling. Zeker omdat het Taart ende koeck een boek is met uitsluitend vegan recepten. Handig als er visite komt die plantaardig eet! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie