Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

sportieve uitjes in de herfstvakantie

10 Sportieve uitjes in de herfstvakantie

De herfstvakantie is perfect om er op uit te gaan voor een paar leuke uitjes. Er valt uiteraard van alles te bedenken; van shoppen tot dierentuin en van bioscoop tot pretpark. Maar voor de afwisseling is een sportief uitje ook leuk toch? Lekker even de energie kwijtraken door actief bezig te zijn. Ik som een aantal leuke sportieve uitjes voor je op. Zit er iets voor je bij? 

De herfstvakantie begint in Nederland in regio Zuid op 13 oktober. De week daarna zijn de regio’s Midden en Noord aan de beurt. Kortom, het grootste deel van het land viert in de week van 20 tot en met 28 oktober herfstvakantie. Heb jij al plannen? Wij wilden eigenlijk nog wel even een paar dagen weg maar grote broer heeft selectietrainingen voor het zaalhockeyseizoen dus dat is niet zo handig. Daarvoor in de plaats is een weekendje weg, begin december al geboekt. Lekker vooruitzicht!

10 Sportieve uitjes in de herfstvakantie:

1. Schaatsen
In de herfstvakantie kun je bij verschillende schaatsbanen terecht. Denk bijvoorbeeld aan de Jaap Edenbaan in Amsterdam, deze opent op 13 oktober. Lesuire World in Dronten en Thialf in Heerenveen zijn ook open tijdens de herfstvakantie. Heb je zelf geen schaatsen? Geen paniek, de meeste schaatsbanen verhuren schaatsen.

2. Indoor trampolines
Niks leuker dan even lekker op een trampoline springen toch? Of je nu groot of klein bent maakt niet uit. In Almere kun je je uitleven bij indoor trampoline hal Jumping Jack, maar je kunt bijvoorbeeld ook naar Jump XL in Diemen of naar een van de vestigingen van Jumpsquare.

3. Zwemmen
Zoek een leuk zwemparadijs uit, neem genoeg badlakens, lekkers en tijdschriften mee en je kunt je er een hele dag vermaken. Wist je trouwens dat je vaak ook tegen betaling terecht kunt bij bungalowparken? Op de Eemhof bijvoorbeeld. Wel altijd even reserveren of van te voren bellen of er plek is.

4. Mountainbike parcours veluwe
In deze tijd van het jaar is de Veluwe prachtig. Om te wandelen door de kleurige bossen maar ook om op de MTB een lekker stuk te fietsen. En dan wel een beetje spannende route toch? Via Natuurmonumenten vind je alle informatie die je nodige hebt. Misschien kom je zelfs wel wild tegen onderweg!

5. Golf (clinic)
Een paar jaar geleden heb ik zelf golfles gehad en mijn GVB gehaald. Ik moet eerlijk toegeven dat ik al een tijd niet meer heb gegolfd, maar deze tijd van het jaar is het prachtig op de golfbaan. Bij veel golfbanen kun je een clinic of proeflessen volgen, ook samen met de kinderen. Als je het toch altijd al eens wilde proberen is het een aanrader voor de herfstvakantie.

6. Indoor skeeleren/skaten
In Heerenveen vind je een echte indoor inline-skatebaan. Liever iets minder hard of misschien zelfs een skate disco? Dan kun je bij Skate Fever in Cappele aan de IJssel terecht. Ook leuk om eventueel een verjaarsfeestje te vieren.

7. Indoor klimmen
Slecht weer? Wat dacht je van een middagje klimmen in een klimhal? Een beetje daredevil draait zijn of haar hand niet om voor de parcours die zijn aangelegd. Voor ieder niveau is er wel wat te klimmen. Het is wel handig dat je geen last van hoogtevrees hebt. Je vindt er bijvoorbeeld een in Amsterdam maar er is er vast een bij jou in de buurt.

8. Outdoor klimmen
Gezekerd een klimparcours op hoogte afleggen? Dat kan op verschillende plekken in Nederland. Bijvoorbeeld in Almere op stadslandgoed De Kemphaan of in het bos van Lage Vuursche.

9. Skien
Hoewel we voor echte bergen toch de grens over moeten, kun je in Nederland terecht bij verschillende indoor skibanen. Wij komen er ook wel eens en het is toch een leuke gewaarwording om midden in de sneeuw te staan bij temperaturen onder 0. Als je al kunt skiën is het lekker om even het gevoel te hebben. Als je nog niet kunt skiën of snowboarden: een lesje is zo geregeld.

10. Wakeboarden/waterskiën
Het kan nog net voordat het seizoen erop zit: wakeboarden of waterskiën aan een kabel. Bijvoorbeeld in Braamt, Almere of Emst. Ondanks het wetsuit kan het natuurlijk een koude bedoening zijn. Maar hé, dan is een warme chocolademelk met slagroom na afloop dik verdiend toch?

En, heb je al zin in een van deze sportieve uitjes tijdens de herfstvakantie? Laat het vooral weten als je sportief bezig bent geweest!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord