Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Soul Food: De vrouw met de baard

Soul Food | De vrouw met de baard

Collega’s die het snappen; ik hou ervan. Zo bracht collega Joke laatst dit knalgele boek voor me mee om te lenen én te lezen. Met een ‘Indo’ als man, zoals ze zelf omschrijft, mocht dit boek niet ontbreken in haar collectie en stond ze zo’n beetje vooraan in de rij om het te bemachtigen. Ik nam het mee naar huis en bladerde er met plezier doorheen. Wat ik ervan vind? Lees verder…

Soul food: gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Waar de keukentafel houvast, liefde en troost biedt in roerige tijden en familiebanden versterkt worden. Soul food is ontstaan door de beste ingrediënten en recepten uit verschillende werelddelen samen te voegen.

Wat kun je verwachten van Soul Food

Soul FoodSowieso een kleurig omslag waar je direct vrolijk van wordt. Eenmaal opengeslagen begint het boek met een introductie en uitleg over wat soul food nu precies is. Dan volgt er een overzicht van veel gebruikte Aziatische ingrediënten waarbij wordt uitgelegd waarvoor het gebruikt wordt. Dan is er genoeg gepraat en volgt een hele reeks heerlijke gerechten voorzien van foto’s waar het water je van in de mond loopt. Tussendoor is er nog wel even aandacht voor de Indische roots van Mas en Carl (met foto’s ‘uit de oude doos’).

Zij is een vrouw, hij heeft een baard. Zij werkte lang in de televisiewereld, hij was kok. Ze werden verliefd en gingen samen verder in het leven en in de keuken. Hun filosofie? Eten maken waar mensen naar blijven terugverlangen. Zo ontstond De Vrouw met de Baard, het kookduo Mas van Putten en Carl Lemette. Door de jaren heen heeft De Vrouw met de Baar heel wat tips, tricks en recepten verzamelen om zo gerechten te bereiden waar vrienden, familie en onbekenden heimwee naar krijgen.

Wat ik vind van Soul Food

Ik vind het een geslaagd boek ondanks dat ik veel van de ingrediënten zelden heb gebruikt. En hoewel ik niet vaak Aziatisch kook, kwamen er voldoende recepten voorbij die dat gaan veranderen. Zo maakte ik al een grote pan Rendag met de Crock-Pot. Wat ik nog meer op mij te-maken-lijstje zette? De garnalen met mango bijvoorbeeld. En de biefstuk à la pasteur, snel gebakken entrecote, atjar ketimoen, sticky Indo spareribs, soto ajam en de Japanse aardappelsalade. Genoeg dus!

Lijken de gerechten je heerlijk maar heb je geen zin om ze zelf te maken? Je kunt ook aanschuiven bij De Vrouw met de Baard. Dit jaar openden ze een eigen deli in hartje Amsterdam. En Joke: bedankt voor het lenen! 

Titel: Soul Food
Auteur: De Vrouw met de Baard
Prijs: € 22,50

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord