Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

soep. bouilon. brood. foto

Soep. Bouillon. Brood. | Rachel Allen

Ben jij een soepliefhebber? Dan zou ik zeker even doorlezen want ik mocht het boek Soep. Bouillon. Brood. van Rachel Allen reviewen. Een boek waarin je je soep-hart kunt ophalen met maar liefst 120 soeprecepten van over de hele wereld. Het kan bijna niet anders dan dat er favorieten voor je tussen zitten toch? 

Met soep kun je alle kanten op. Een verfrissende maaltijd met verse lenteproducten of een geruststellende kom op een koude dag. Voor een volledige maaltijd, een snelle lunch of als opkikker tussendoor. Eenvoudig, voedzaam en perfect om restjes op te maken. Soep is geschikt voor elk seizoen. In Soep. Bouillon. Brood. heeft veelgeprezen chef-kok Rachel Allen 120 internationale soeprecepten verzameld. Naast soep deelt ze een scala aan verrassende broodrecepten om erbij te serveren, evenals gemakkelijke garnituren voor de perfecte finishing touch voor je soep. Van klassiekers als soup au pistou en Mediterrane vissoep tot soep van geroosterde pastinaak met cannellinibonen en goulashsoep met zoete aardappel. Met dit boek kan je elke dag weer variëren. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Soep. Bouillon. Brood.

soep. bouilon. brood. omslagHet boek (met een goed geluk omslag!) telt 287 pagina’s, gevuld met het ene lekkere soeprecept na het andere. Na een inhoudsopgave en inleiding, krijg je nog wat uitleg over noodzakelijk kookgerei voor soep, ingrediënten en het bewaren en invriezen van soep. Daarna volgen de hoofdstukken Lente, Zomer, Herfst, Winter, Garnituren en bijgerechten, Brood en Bouillon. Achterin het boek vind je nog een handig register en een dankwoord. Hoewel niet alle recepten van een foto zijn voorzien, staan er voldoende foto’s in het boek waarvan het water je in de mond loopt. De andere recepten spreken voor zich, zodra je ze doorleest maar ik moet toegeven: foto’s werken voor mij meestal beter om te bepalen of een recept me aanspreekt.

Over Rachel Allen:

Rachel Allen groeide op in Dublin en is een populaire dame in de culinaire wereld, met een internationaal publiek voor haar (bestseller) kookboeken en televisieprogramma’s. Rachel’s eerste boek en bijbehorende tv-serie, Rachel’s Favorite Food, werd gepubliceerd en uitgezonden in 2004. Rachel woont met haar man Isaac en hun drie kinderen in een prachtig huis met uitzicht op zee in Shanagarry, in de buurt van Ballymaloe. Je vindt Rachel ook op Instagram.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Soep. Bouillon. Brood. weer een shortlist met lekkere soeprecepten. Dit is mijn top 10:

1. Eenvoudige kippensoep met balletjes en orzo
2. Italiaanse bruiloftsoep
3. Goulashsoep met rundvlees en zoete aardappel
4. Chinese eiersoep
5. Franse uiensoep met gruyèretoast
6. Romige paddenstoelensoep met bruschetta belegd met paddenstoelen en Parmezaanse kaas
7. Aardappelsoep met peterselie, tijm en chorizo
8. Gumbo met gamba’s, pittige worst en bourbon
9. Romige soep met gehakt en macaroni
10. Soep van rundvlees en stout met kruiden-kaasballetjes

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie