Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Slow Cooked | Olivia Andrews

Slow Cooked bevat maar liefst 100 recepten voor gerechten uit de oven, slowcooker en van het fornuis. Daar moeten ruim voldoende maaltijden tussen zitten die je aanspreken. Ik heb het voorwerk vast voor je gedaan en ben enthousiast. Lees je mee? 

Heb jij een slowcooker? Ik wel, een Crockpot, om precies te zijn en ik ben er erg blij mee. Je stopt er in de ochtend de ingrediënten in en tegen etenstijd kun je zo aan tafel met een heerlijke maaltijd. Ik ben dan ook super blij met dit boek van Olivia Andrews waarmee ik voorlopig weer kan gaan uitproberen en de Crockpot dus regelmatig op het aanrecht te vinden zal zijn.

Over Slow Cooked

Slow Cooked

Fotografie: Steve Brown

Omdat we ons steeds bewuster worden van het belang van goede voeding, gebaseerd op eerlijke producten, worden we steeds kritischer over wat we elke dag eten. We willen gerechten koken en eten die aan al onze criteria voldoen: lekker, voedzaam, gezond en snel te bereiden.

Olivia omschrijft met deze inleidende tekst uit Slow Cooked precies hoe ik good food ervaar. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik heel blij word van dit boek. En je hoeft niet perse een slow cooker te hebben want alle 100 (!) recepten zijn ook te maken in de oven of op het fornuis.

Het 239 pagina’s tellende boek heeft de recepten onderverdeeld in de hoofdstukken Onze favorieten, Soep, Stoof- en ovenschotels, Vleesgerechten, Currygerechten, Vegetarische gerechten, Voor het weekend en Zoet. En achterin vind je nog een handig register zodat je je favorieten snel kunt terugvinden.

Deze recepten uit Slow Cooked gaan op mijn te-maken-lijstje

Zoals ik al zei, heb ik een slow cooker en kan ik dus gelijk aan de slag met mijn favorieten. In willekeurige volgorde heb ik de volgende top 10 gemaakt:

  • Beste gehaktbrood ooit
  • Aardappelgratie met witte kaas en prosciutto
  • Marokkaanse harirasoep
  • Tajine van lamsvlees, harissa en abrikozen
  • Kipjerky
  • Zoete en plakkerige varkensribbetjes
  • Zoete Javaanse rundvleescurry
  • Enchilada’s met zwarte bonen
  • Appel-bosbessentaart
  • Rabarbercrumble met honing en noten

Als ik het lijstje bekijk krijg ik gelijk trek en zin om de keuken in te gaan. Wil je ook aan de slag met de recepten uit Slow Cooked?

Titel: Slow CookedBestel
Auteur: Olivia Andrews
Prijs: € 22,50 
Koop bij bol.com

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord