Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

wrap up september 2018

Wrap up: september 2018 samengevat

Het is alweer tijd voor de derde ‘wrap up’. Omdat de tijd voorbij vliegt en er voor je het weet weer een maand is afgelopen. Vaak zonder echt stil te staan bij wat er die maand allemaal is gebeurd. Daarom deze maand ook weer een wrap up, van september 2018. Voor mezelf en voor wie het leuk vindt om te lezen. Wie weet komt er nog iets voorbij dat je gemist hebt of dat inspiratie biedt ?

Deze blogs werden het meest gelezen in september 2018

Op Pukster.nl verschenen in september in totaal 19 nieuwe blogartikelen. Altijd leuk om te zien: de vijf best gelezen blogs van september, en daar zitten ook ‘oudjes’  tussen, op een rijtje.

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept

2. Chocoholics opgelet: een winactie van de Chocotoko!

3. Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept

4. Bakken voor je trouwe vriend? Check dit honden muffins recept

5. Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver

Als je zeker wil zijn dat je niets mist; meld je aan voor de Pukster-nieuwsbrief en je vindt ze vanzelf (verzameld) in je mailbox.

Wat ik zelf heb gelezen in september 2018

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik zal me beperken tot de titels die ik ook echt gelezen heb. En daar zitten natuurlijk ook boeken tussen die ik heb gekocht of gekregen. Deze maand waren het er zes.

  • Vorige maand, tijdens de vakantie, las ik al Als sterren aan de hemel staan van Mhairi McFarlane. Ik schreef er zelfs een review over. Deze maand las ik nog twee boeken van Mhairi McFarlane: Zwart op wit en De meeste dromen zijn bedrog. Ik kan stellen dat ik de schrijfstijl van Mhairi erg kan waarderen als het goed om boeken waarbij het verstand op nul kan. Aanrader dus!
  • Zomers koken met Yvon ging ook mee naar huis. Waar haar vorige boek De keukentafel van het Noorden de Scandinavische keuken als thema had, gaat dit boek voer Mezze en Meraki. Weer een geslaagd boek vol heerlijke recepten en prachtige foto’s van gerechten en Yvon’s gezin.
  • Ken je de Eilandliefde-serie van Jackie van Laren al? Heerlijke boeken voor een zondagmiddag op de bank. Ik ben al een eind op weg en las deze maand Springvloed (3) en Tegenstroom (4). Als je bij het begin wil beginnen; de serie start met Duingras (1), gevolgd door Stormwind (2).
  • Mosselen uit het Atelier van Léon plofte deze maand ook in de brievenbus. Een boek vol met mosselrecepten waarvan ik er eentje voor de mannen maakte: mosselen in bier. Ik pastte want hoewel er weinig is dat ik echt niet lust, is dit toch echt een no go.

En verder…

Verder stond september vooral in het teken van ‘back to school’ voor de broers. Het was een volle en drukke maand. Want behalve dat school weer is gestart, zijn ook de hockeytrainingen en -wedstrijden weer in volle gang. Dat betekent dat er veel getraind en dus ook regelmatig in etappes wordt gegeten. Tel daar nog de andere ‘verplichtingen’ bij op, zoals onder andere een afscheidsborrel voor collega’s die vertrekken, een bezoek aan de tandarts en een kennismakingsgesprek met de nieuwe mentor van grote broer en de agenda zag er goed gevuld uit. We reserveerden afgelopen maand ook vast een lang weekend weg in december (heerlijk vooruitzicht!), boekten de wintersportvakantie en ik ging naar de schoonheidsspecialiste. De man deed een halve triatlon, de gloednieuwe Tony’s ploften op de deurmat en de Pepernotenfabriek opende de deuren weer hier in de stad. En dan vergeet ik nog een heleboel te melden…

Voor oktober geldt dat het halverwege tijd is voor de herfstvakantie, dat de klok teruggaat naar wintertijd en dat we de verwarming weer aan doen. O en nog iets drukker met werk omdat ik vier uur per week extra ga werken bij de bibliotheek. Er staat een etentje gepland met collega’s, er liggen nog een paar geweldige boeken om te reviewen en oktober is ook de maand van de Instaswap. Benieuwd aan wie ik mijn pakketje mag sturen en van wie ik leuke post krijg…

Kort samengevat was september 2018 een drukke maar leuke maand. Oktober mag wat mij betreft wel iets minder vol in de agenda maar hoe dan ook: kom maar op! Heb jij al leuke plannen gemaakt voor oktober? 

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord