Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Seizoensgroenten in september: deze recepten maak je nu
seizoensgroenten in september

Seizoensgroenten in september: deze recepten maak je nu

Vorige maand zette ik het eerste lijstje seizoensgroenten, voor augustus, online. En dat doe ik deze maand gewoon weer, zodat je ook in september precies weet wat de groenten zijn die er thuishoren. Want weet jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in september? 

En ook deze maand heb ik gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in september, zes lekkere recepten bij elkaar gezocht. Handig voor de drukke dagen waarop je nog even snel boodschappen moet doen rond etenstijd en ‘Koos Inspiratieloos’ bent 😉

Seizoensgroenten in september

Nieuwsgierig wat nu precies de seizoensgroenten zijn die in september thuishoren? Daar gaan we: aardappelen, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, Chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, komkommer, koolrabi, kropsla, maïs, paddestoelen, paprika, pompoen, prei, prinsessenbonen, raap, raapstelen, radijs, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaten, uien, venkel, warmoes, wittekool en wortelen. Keuze genoeg dus!

Deze recepten maak je in september

1. We starten met deze andijvie met pasta en kip van Brenda Kookt. Een recept dat ik zeker binnenkort ga maken. Handig ook voor een dag waarop we eten in etappes.

2. Dit is nu nog eens een lekker bijgerecht voor een (na)zomerse BBQ: gegrilde aubergine met yoghurt-muntsaus en granaatappelpitjes. Ziet er toch geweldig uit dit of niet?

3. Deze bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes en kaassaus heb ik al een keer gemaakt en is een aanrader. Ik gebruikte vegetarische gehaktballetjes. Lekker en scheelt tijd (want kant-en-klaar)!

4. Knolselderij is echt niet alleen maar geschikt voor de erwtensoep. Wat zeg nou zelf, deze ovenschotel van knolselderij, hazelnoten en geitenkaas ziet er toch verrukkelijk uit.

5. Voor alle salade liefhebbers is er deze koolrabi en komkommer salade. Doet het vast en zeker ook goed als bijgerecht bij de BBQ.

6. Handig voor als je niet zo’n zin hebt om te koken of voor een uitgebreide lunch: quesedilla met biet, spinazie, avocado en geitenkaas.

De seizoensgroenten in september bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

4 Comments

Geef een reactie