Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Seizoensgroenten in augustus: deze recepten maak je nu
seizoensgroenten in augustus

Seizoensgroenten in augustus: deze recepten maak je nu

Eet jij graag met het seizoen of zou je het graag willen maar weet je niet precies wat dan ‘groenten van het seizoen’ zijn? Tegenwoordig zijn veel groenten, dankzij kassen en import, het hele jaar door verkrijgbaar dus dat is ook nog lastig te onderscheiden. Ik heb online wat onderzoek gedaan en kwam tot een mooi lijstje met seizoensgroenten in augustus. Kijk je mee?┬á

Natuurlijk ben ik daarna direct doorgegaan met zoeken en wel op Pinterest. Ik zocht op basis van het lijstje seizoensgroenten in augustus zes lekkere recepten bij elkaar die als basis een van die groenten hebben. Uiteraard valt er onderling ook nog van alles te combineren maar dit scheelt je zoeken als je volkomen inspiratieloos bent. Die dagen hebben we allemaal wel eens ten slotte ­čśë

Seizoensgroenten in augustus

Nieuwsgierig wat nu precies de seizoensgroenten zijn die in augustus thuishoren? Daar gaan we: andijvie, artisjok, aubergine, augurk, bloemkool, broccoli, champignons, Chinese kool, courgette, groene kool, ijsbergsla, koolraap, komkommer, kropsla, maïs, paprika, pompoen, prei, radijs, rode kool, schorseneer, selderij, snijboon, sperziebonen, spinazie, tomaat, tuinkers, tuinboon, venkel, waterkers en wortel. Keuze genoeg dus!

Deze recepten maak je in augustus

1. Wat dacht je van deze Atjar Ketimoen, oftewel Indonesisch komkommer. Heerlijk als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Ik vind dit persoonlijk dus echt super lekker spul.

2. Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar deze salade met makreel, appel en radijs van Francesca Kookt gaat bij mij direct op het te-maken-lijstje voor een warme nazomerdag.

3. Jet van Nieuwkerk bedacht een recept van onder andere kropsla, doperwten en tuinbonen. En laten tuinbonen nu ook in het rijtje seizoensgroenten in augustus staan.

4. Nog een salade: bleekselderijsalade met venkel en appel. Met de warmte van de afgelopen weken zijn salade nu eenmaal een heerlijke maaltijd. Geen gepuf boven hete pannen bijvoorbeeld.

5. Deze verse pasta met spinazie spekjes en paprika ziet er ook goed uit toch? Lekker en voedzaam voor een drukke doordeweekse dag.

6. En tot slot een verrukkelijke plaattaart met rucola en artisjok van Chickslovefood.com. Super snel klaar, want kant-en-klaar bladerdeeg, en perfect voor bij de borrel na een lange dag werken.

De seizoensgroenten in augustus bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie