Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Friday Favorites #7: Rum-Kokos Kügeln, Almdudler, Salomon Speedcross…

Friday Favorites #7: Rum-Kokos Kügeln, Almdudler, Salomon Speedcross…

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen… Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten. Ik deel mijn favoriete goodies en momenten van de afgelopen week met je. Misschien word jij er wel net zo blij van als ik. Vandaag is het weer tijd voor friday favorites, dit keer een Oostenrijkse editie om in de vakantiesfeer te blijven, met onder andere Rum-Kokos Kügeln, Almdudler en Salomon Speedcross…

Friday Favorites #7: salomon speedcrossFF #7: Rum-kokos kügeln

Zonder ‘rumballen’ geen vakantie in Oostenrijk. De verslavend lekkere balletjes komen bij ons al op tafel zolang ik me kan heugen. Ben ermee opgegroeid. Hoewel ik ze deze vakantie grotendeels links heb laten liggen, want teveel melk trekt mijn buik gewoon niet goed meer (boehoe). Neemt niet weg dat we zeker weer de nodige zakjes/bakjes mee naar huis nemen voor de fans die dit jaar niet naar Oostenrijk gingen.

FF #7: Manner

Een van de eerste dingen die de broers in grote hoeveelheden willen inslaan zodra we een Oostenrijkse supermarkt binnenlopen. De wafelkoekjes met citroen voor grote broer en die met hazelnoot voor kleine broer. Kokos is ook goed… Eigenlijk vinden we ze allemaal gewoon te lekker en er moet dan ook altijd een voorraad mee naar huis voor de eerste schoolweken. Hier in Oostenrijk nemen we zo’n pakje standaard mee in de rugtas voor tijdens het wandelen.

FF #7: Almdudler

Het is een beetje gek maar wel lekker. Die fles met die oubollige soort van Heidi und Peter op het label. Inmiddels is het spul ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn maar voor ons hoort het echt bij vakantie vieren in Oostenrijk. Almdudler is een frisdrank met een fris-kruidige smaak. Aanrader bij warm weer!

FF #7: verse broodjes

Een van de dingen waardoor je weet dat je in Oostenrijk bent: iedere ochtend verse broodjes aan de deur. Krakend verse Semmel, Kornspitze, Laugenbrot und Kurbiskernbrötchen. Enige nadeel is dat het te lekker is en je er dus al snel te veel van eet. Maar ja, we wandelden ons suf en het is ten slotte vakantie dus moet kunnen.

FF #7: Salomon speedcross

Deze heel iets opvallende stappers zijn mijn beste vrienden als het gaat om wandelen in de bergen. Zitten goddelijk, als sneakers, maar geven onwijs veel grip bij losse steentjes en andere glibberige oppervlakten. Ik kocht ze een paar vakanties terug in Oostenrijk deze Salomon Speedcross 4 en heb daar geen moment spijt van gehad. Sterker nog, als ze stuk gaan koop ik ze direct weer.

FF #7: dagrugzak

Een goede rugzak is onmisbaar als je flink gaat wandelen in de bergen. Er moet sowieso voldoende water mee, broodjes, wat lekkers, zonnebrand, eventueel een vestje extra enzovoort. De rugzak die we, al jaren, hadden was nu echt stuk dus voordat we op vakantie gingen, kochten we een nieuwe dagrugzak van Osprey. Fijn ding!

Als jij ook friday favorites hebt: let me know! Dingen die het leven net even leuker maken zijn altijd welkom ten slotte.

(Dit artikel bevat gesponsorde links)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord