Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Mijn recepten wishlist van maart

Mijn recepten wishlist van maart

Iedere maand blader ik door de Allerhande, Boodschappen, het Foodies Magazine enzovoort. En iedere maand kom ik recepten tegen die ik graag wil maken. Maar door de drukte van alledag vergeet ik ze vaak ook net zo snel weer tot mijn spijt. Daarom heb ik besloten om iedere maand hier een recepten wishlist te maken. Kan ik bij een gebrek aan kookinspiratie de komende tijd, altijd even hier kijken wat er nog op de recepten wishlist staat. 

Deze maand bladerde ik door het Foodies Magazine en de Boodschappen. En met mijn voornemen om deze recepten wishlist te maken is dat bladeren nog leuker geworden. Bijkomend voordeel van deze wishlist is dat ik de bladen met een gerust hart bij het oud papier kan gooien nadat ik ze helemaal heb doorgespit. Heb jij favorieten bladen als het om recepten gaat?

Recepten wishlist van maart: Boodschappen

De Boodschappen van deze maand heeft als thema ‘100% kleur’ en de volgende recepten móesten op dit lijstje.

1. Pikante salade met gegrilde ananas
Geel! Lekker bij de BBQ of voor de lunch!

2. Slakommetjes met groene rijst en garnalen
Groen! Perfect als voorgerecht of hapje tussendoor.

3. Bietenpizza met geitenkaas en rucola
Rood! Omdat de combinatie gewoon lekker klinkt.

Recepten wishlist van maart: Foodies Magazine

Het Foodies Magazine van deze maand is nummer 100 en dus een extra dik feestnummer. Check welke recepten mij aanspreken. Niet alle recepten zijn (al) online te vinden helaas maar dit magazine is het enige dat ik bewaar dus vooruit maar.

1. Risotto met rivierkreeftjes 
Omdat risotto eigenlijk altijd een goed idee is en de combi met rivierkreetjes me erg lekker lijkt.

2. Spruitjesstamppot met spekjes en notenpesto
Omdat ik ‘gewone’ spruitjes niet lekker genoeg vind maar op deze manier lijkt het me meer dan prima.

3. Coleslaw met rode druiven
Coleslaw zijn ze hier thuis dol op. Combineert ook lekker met pulled pork bijvoorbeeld. Deze variant is net weer even anders dan we gewend zijn. Uitproberen dus.

Herkenbaar verhaal, dat van die recepten die je tegenkomt en graag wilt maken maar dan weer vergeet? Misschien helpt mijn recepten wishlist je verder. Je kunt er natuurlijk ook zelf een maken…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord