Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Pukster bakboek het fotoalbum

Hoe leuk! Een Pukster bakboek in de brievenbus

Ik bak graag en vaak, dat mag geen verrassing zijn, en heb inmiddels de nodige recepten verzameld hier op Pukster. Recepten die ik zelf ook regelmatig er weer even bijpak om hoeveelheden te checken bijvoorbeeld. Toen ik van Hetfotoalbum.nl een fotoalbum mocht maken wist ik dan ook gelijk wat het moest worden: een Pukster bakboek met mijn favoriete bakrecepten! 

Het is overigens niet voor het eerst dat ik een tool als deze gebruik voor andere doeleinden dan een traditioneel fotoboek. Zo heb ik als groepsouder al eens een kookboek met vegetarische recepten voor juf gemaakt. Alle leerlingen leverden een recept, foto en groet aan voor juf en die kwamen allemaal in een album. Resultaat een super blije juf. Dit herhaalden we in groep 8 nog een keer voor een andere juf. Ook al zo blij met haar cadeau.

Een Pukster bakboek maken

Een eigen bakboek maken lijkt misschien ingewikkeld of veel werk maar dat was het, in mijn geval, niet. Alle foto’s had ik, de recepten had ik… het was dus een kwestie van kopiëren en plakken om het maar even simpel te zeggen. Het meeste werk zat in het maken van de lay-out van de pagina die ik voor het hele album wilde gebruiken. Toen ik die eenmaal goed vond, ging het vlot.

Tip:
Maak 1 pagina helemaal op zoals je de rest van je kookboek wil vormgeven. Als je helemaal tevreden bent kopieer deze opmaak dan naar de overige pagina’s voordat je gaat vullen (Ctrl+A, Ctrl+C en dan op een blanco pagina Ctrl+V). Dan is het daarna een kwestie van foto’s en teksten overschrijven en je weet zeker dat elke pagina er hetzelfde uitziet.

Handig: een verzamelalbum

Ik koos voor een, oversized, verzamelalbum zodat ik op een later moment altijd nieuwe bakrecepten kan toevoegen. Ook handig als je een fotoalbum voor je kinderen maakt. Ieder jaar eenvoudig een paar pagina’s toevoegen voor een compleet overzicht. Met een maximum aantal pagina’s van 200 kun je flink wat foto’s kwijt. Zeker als je bedenkt dat het formaat van het album dat ik koos maar liefst 33×33 centimeter is.

En, ga jij ook een fotoalbum (of bakboek) maken? Ik mag een kortingscode van maar liefst 30% weggeven. Laat voor 26 september een reactie achter als je kans wil maken op deze kortingscode. 

 

(Dit artikel bevat links naar een samenwerkingspartner)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

3 Comments

  • f.blokland@gmail.com'

    Florina Blokland

    20 september 2018 at 08:26

    O wat een goed idee! Ik denk er ook vaak over: hoe kan ik al die recepten van gerechten die ik gewoon zo vaak maak omdat ze (voor mij) een succes zijn en op insta altijd zoveel reacties krijgen, eens verzamelen? En wie weet delen? Maar het is dan een momentopname als ik ze in een fotoboek maak, dat was wat me toch wel even tegenhield. Natuurlijk, dit is een prima oplossing! En ik wist dat ze bestonden, maar jij triggert me nu! Zoals zo vaak overigens, hahaha!

    Beantwoorden

Geef een reactie