Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Onze Airbnb primeur

Onze Airbnb primeur: eens moet de eerste keer zijn

Vakanties kiezen is best een ding toch? Je wil graag dat het grootste deel van de wensen van het gezin kan worden afgevinkt. En laten wij nu best kritisch zijn. Zeker na de enkelbreuk in februari; ik wist toen niet of en hoe ik uit de voeten zou kunnen. Dan wordt een comfortabele accommodatie voor mij nog net even belangrijker. Want stel dat ik vooral daar zou vertoeven…

De zoektocht begon zodra we terug waren van de wintersport. Ik zat ten slotte weken met het gipsbeen aan huis gekluisterd. Ik struinde het internet af van links naar rechts en van voren naar achteren op zoek naar dé perfecte verblijven. Verblijven ja, want we willen altijd graag na een week door naar een andere plek. Dit jaar werd het Frankrijk.

Onze Airbnb primeur: Gite Les Dourioux

Ook bij Airbnb heb ik gezocht, net zo lang tot ik Gite Les Dourioux tegenkwam in Crots, vlakbij Embrun. Waarom daar? Omdat vrienden van ons, die waar we ook altijd mee gaan skiën, in Embrun op de camping zouden staan en we elkaar dan af en toe konden opzoeken. Zouden dus, want familie omstandigheden gooiden de plannen om en onze vrienden moesten hun vakantie naar achteren verschuiven om überhaupt nog weg te kunnen. 

Tijd voor vertrek! Stéphanie, de gastvrouw, stuurde ons twee dagen van tevoren een bericht dat ze er niet zou zijn om ons te ontvangen, ze zou er zondagavond weer zijn. We konden vroeg in de ochtend aankomen en de sleutel uit een sleutelkluis plakken. We kwamen zaterdagochtend dus lekker vroeg aan in Crots en we hadden nog niet de auto uitgeladen of het begon hard te regenen en onweren. Maar wat een fijn verblijf! Knus, ruim, leuk ingericht, goede bedden, een sauna, een hottub, een goed uitgeruste keuken (check vooral de nieuwe recepten voor tartiflette, een galette en heilbot uit de oven). We hebben een heerlijke week gehad in een mooie omgeving met, na de stortbui, alleen maar heerlijk weer. Maandagochtend kwam Stéphanie ons welkom heten (ze waren een weekendje weg) met verse eitjes van eigen kippen. Of er ook minpunten zijn? Ik kan er twee noemen: warm water om te douchen was super snel op en de Wifi was ook minimaal, in de bergen gaat dat blijkbaar via een satelliet).

Kortom, onze Airbnb primeur was een goede ervaring en is zeker voor herhaling vatbaar! 

Een domper…

Aan het einde van de week pakten we op zaterdagochtend weer de auto in om door te rijden naar onze tweede stop in Alpe d’Huez. Eenmaal in de auto ontving ik een voicemail en terwijl ik deze afluisterde verstijfde ik: de buurman, er was ingebroken bij ons thuis. En dan zit je ineens in een rollercoaster aan emoties maar ook in een aaneensluitende stroom van telefoontjes en whatsappjes met het thuisfront, politie enzovoort. Gelukkig kon mijn broer de regie overnemen en regelde hij alles wat er geregeld moest worden. Hierdoor konden wij onze vakantie voortzetten (het leed was toch al geleden). Dat was, vooral voor mij, niet meer met de ontspannen mood van de eerste week. Zodra ik ging zitten of als ik ’s nachts wakker werd, ging er in mijn hoofd van alles in de weer rondom de inbraak. En de wetenschap dat er een enorm ravage thuis lag te wachten (ik wilde alles graag zelf opruimen en checken) en een hele shitload aan dingen die geregeld moesten worden hielpen ook niet echt. Maar goed, zolang er mensen zijn die vinden dat ze dit gewoon kunnen maken, zullen er nog velen na ons volgen die dit gaan meemaken vrees ik. 

De tweede week: Alpe d’Huez

Terwijl de man ons naar Alpe d’Huez stuurde zat ik dus continue met mijn telefoon in de hand of aan mijn oor. Toen we uiteindelijk in Alpe d’Huez aankwamen was het meeste geregeld en gelukkig konden we gelijk terecht in het verblijf: Chalet Nuance de Blanc. Deze accommodatie was geen Airbnb-verblijf maar hebben we via Belvilla gereserveerd. Dit chalet was nog groter dan het eerste verblijf en ook heel tof ingericht. We konden kiezen welke slaapkamers en badkamers we in gebruik namen en dan nog bleven er drie slaapkamers met badkamer en suite over. Ook hier weer een sauna, een jacuzzi in de tuin, een lekker ruime keuken enzovoort. De man heeft uiteraard met zijn racefiets de Alpe d’Huez opgefietst, we hebben gewandeld, gerodeld en dit lekker afgewisseld met lezen en Netflix. Op vrijdagochtend hebben we hier de boel weer ingepakt en zijn we naar huis gereden. Terug naar het huis dat we zo netjes achterlieten, maar dat er bij thuiskomst heel anders uitzag…

Wat wij belangrijk vinden aan een vakantie accommodatie:

1. Comfort:
We hebben het op vakantie het liefst net iets luxer als thuis. De man heeft bijvoorbeeld graag een sauna tot zijn beschikking. Ik vind een fijne zithoek en goed uitgeruste keuken en badkamer prettig. 

2. Omgeving:
Wat is er te doen in de omgeving? Kunnen we lekker wandelen, kan de man er zijn rondjes op de racefiets maken? Is er rond het huis voldoende ruimte om te chillen? En is er voldoende te zien/doen voor ons en de broers. Hoewel vooral grote broer inmiddels het liefst hangt en nog maar een eis heeft: WiFi. 

3. Prijs/kwaliteit:
Ook al hebben we best wat noten op onze zang, we zoeken nog steeds naar een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Of die verhouding ook echt klopt, weet je altijd pas op bestemming maar meestal lukt het prima. 

Het is ons dit jaar niet echt gegund om relaxt op vakantie te gaan lijkt het. Tijdens de wintersport brak ik mijn enkel en konden we opbreken en naar huis en deze zomervakantie gooiden inbrekers roet in het eten. Zullen we nu afspreken dat het wel even mooi geweest is? Danku! Los daarvan hebben we wel weer twee mooie accomodaties en bestemmingen kunnen toevoegen aan ons lijstje en is onze Airbnb primeur een feit. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie