Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

nutella dag

Hoera, het is vandaag Nutella dag!

Vandaag is het Nutella dag! Nutella dag bestaat sinds 5 februari 2007 toen een Amerikaanse blogger, Sara Rosso, besloot dat Nutella een eigen feestdag nodig had. En Sara bleek niet de enige fan. De hele wereld greep Nutella dag aan om hun liefde voor Nutella te delen met recepten, foto’s en berichten via social media. Vorig jaar heeft Sara de dag overgedragen aan Ferrero (de producent van Nutella) om ervoor te zorgen dat Nutella dag nog groter kan groeien. 

Ik haal zelf zelden een pot van dat goddelijke spul in huis want die is in no time leeg. Als we al eens zo’n pot hebben is dat meestal op vakantie. En dan moet het kunnen toch? Want o wat is dat lekker af en toe, zo’n dikke laag Nutella op een verse boterham of stuk stokbrood. Maar er kan veel meer met Nutella. Bakken bijvoorbeeld. Kijk maar eens op Pinterest.

Speciaal voor Nutella dag een rijtje wist-je-datjes

  • nutella dagWist je dat een kilopot Nutella meer dan 5000 (kuch) calorieën bevat? Misschien beter om gelijk weer te vergeten….
  • Wist je dat Nutella is ontstaan door het cacaotekort dat ontstond tijdens de oorlog? Uit nood werden er hazelnoten toegevoegd aan het oorspronkelijke recept. Nutella werd geboren en bleek een ongekend succes.
  • Wist je dat Nutella in 1946 door Pietro Ferrero in eerste instantie op de markt werd gebracht met de pasta gianduja. In 1964 werd die naam omgedoopt tot Nutella.
  • Wist je dat er 97 hazelnoten in een pot Nutella van 750 gram zitten.
  • Wist je dat er jaarlijks maar liefst 11 miljoen potten Nutella verkocht worden.
  • Wist je dat je je eigen naam (of die van een andere fan) op je Nutella pot kunt plakken als je gratis etiketten besteld?

Toch nog maar even zo’n pot van dat goddelijke spul halen… Wil je nóg meer weten over Nutella dag? Kijk dan op de speciale website >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie