Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Netflix tip: northern rescue

Netflix tip: Northern rescue

Netflix en ik kunnen het goed vinden met elkaar. Niet elke dag, sterker nog soms niet eens elke week maar dat maakt niet uit. Netflix is er gewoon altijd en overal. Mijn favoriete Netflix-momenten combineren vaak met een dekentje, de bank en thee. Soms wissel ik de bank om voor mijn (mega comfortabele) bed. Wat ik dan kijk? Northern rescue bijvoorbeeld!

Deze ‘Netflix original’ start met een eerste aflevering waarin de moeder/vrouw plotseling ernstig ziek blijkt te zijn en snel overlijdt. Alles komt dan op de schouders van de vader, John West, terecht. Door de ontwikkelingen gaat de promotie waar hij lang en hard voor heeft gewerkt bij de SAF (search and rescue) niet door. Hij kan aan de slag in de plaats waar hij is opgegroeid, Turtle Island Bay, en besluit te verhuizen met zijn drie kinderen. De zus van zijn overleden vrouw woont daar ook en biedt onderdak en steun. De oudste twee kinderen zijn in de puberleeftijd en bieden de nodige weerstand en zorgen. Tijden de afleveringen die volgen, zie je de ontwikkelingen en de worsteling die ze allemaal op hun eigen manier doormaken.

Northern rescue: wie is wie

Kort samengevat zien we in de serie William Baldwin als vader John West. De rol van zijn vrouw Sarah wordt door Michelle Nolden gespeeld en de rol van haar zus Charlie neemt Kathleen Robertson voor haar rekening. Charlie biedt haar huis aan maar op de dag dat het gezin West arriveert, blijkt haar huis te zijn afgebrand. Het dorp heeft een oplossing: ze mogen wonen in een voormalig aquarium… Amalia Williamson speelt dochter Maddie. Maddie zorgt voor de meeste zorgen voor vader John terwijl ze worstelt met het overlijden van haar moeder, een ‘geheim’ dat ze bij zich draagt, de verhuizing en de nodige leeftijd issues. Spencer MacPherson speelt zoon Scout; een gevoelige jongen die zijn best doet om zijn leven op de nieuwe school op te pakken als voorheen. Bijvoorbeeld door bij de worstelselectie van school te willen, maar daar stuit hij op de nodige weerstand. Taylor Thorne speelt de jongste dochter Taylor die ogenschijnlijk de minste moeite heeft met alle veranderingen. Maar is dat wel zo…

Nog nooit Northern rescue gekeken? Check de trailer!

Inmiddels heb ik alle afleveringen al gezien en nu is het de vraag of er nog een seizoen volgt… Heb jij je al eens aan een aflevering van Northern rescue gewaagd?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord