Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Nigella Lawson

Bij mij aan tafel | Nigella Lawson

Ik weet natuurlijk niet wat jij ervan vindt maar ik kijk dus heel graag naar Nigella Lawson. Terwijl ze ongecompliceerd aan het koken is, kwebbelt ze er gezellig op los en tovert ze tot slot meestal iets goddelijks op tafel. Het heeft iets rustgevends toch? En je krijgt er honger van.  En zin om gelijk de keuken in te duiken. Dat ook. 

Zodra haar nieuwe boek Bij mij aan tafel verscheen, reserveerde ik het bij de bibliotheek waar ik werk. En al vlot stond het boek, met de ondertitel Het geluk van thuiskoken, op mij te wachten. Benieuwd wat je ervan kunt verwachten en wat ik ervan vind? Lees dan vooral even verder 😉

Thuiskok, schrijfster en televisiepersoonlijkheid Nigella Lawson (1960) wordt beschouwd als een van de invloedrijkste foodwriters ooit. Ze weet met haar warme persoonlijkheid gevarieerde gerechten en zoete heerlijkheden thuiskoks overal ter wereld te inspireren. Van haar hand verschenen o.a. de bestsellers Hoe te eten, Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, Nigella express, Keuken, recepten uit het hart van het huis en Simpy Nigella. (Bron: Bij mij aan tafel)

Wat je kunt verwachten van Bij mij aan tafel van Nigella Lawson

Allereerst weer een heerlijk dik boek vol met recepten en foto’s waarvan het water je in de mond loopt. Maar liefst 287 pagina’s lang kun je je verlekkeren aan de recepten van Nigella. Wat weer voorop staat is dat het gaat om recepten waar je geen bijzondere technieken voor hoeft te beheersen. Nigella ten voeten uit dus: keep it stupid simple. Simpel maar wel voedzaam en super smakelijk. Wat opvalt is dat er geen hoofdstukken zijn. Een bewuste keuze omdat een beetje warrigheid bij Nigella past. Wel vind je voorin een inhoudsopgave van alle recepten en achterin een register om het zoeken naar jouw favoriete recepten makkelijk te maken.

Wat ik vind van het nieuwe boek van Nigella Lawson

Wat ik ervan vind? Dat er weer veel te veel lekkere recepten instaan waar ik een flinke ’te-maken-lijst’ mee heb gevuld. Dit zijn er 10 die hoog op het lijstje zijn geëindigd.

1. Ei-tortillataart: zo’n recept waarvan je denkt dat wil ik NU maken en waarom heb ik dat zelf niet bedacht.

2. Gehaktballetjes met orzo: omdat het eruitziet als heerlijk comfort food.

3. Salade van gekneusde komkommer en radijs: perfect bijgerechtje tijdens de BBQ.

4. Salt and vinegar-aardappels: als je de foto zou zien snap je het direct.

5. Indiase kip en aardappel uit de oven: perfect voor een zondagse maaltijd.

6. Gember-appelflaptaart: dit kan niet anders dan goddelijk zijn.

7. Langzaam gebraden varkensschouder: duurt even maar dan heb je ook wat.

8. Warme blondie-cake: omdat decadente toetjes altijd goed zijn als er eters komen.

9. Zachte citroencake met blauwebessencompote: zeg nou zelf, dit klinkt toch heerlijk.

10. Ingezakte chocolade-amarettotaart met room en verkruimelde amaretti: het is inmiddels wel  duidelijk waar mijn voorkeur ligt hè? Juist: bakken!

Titel: Bij mij aan tafel
Auteur: Nigella Lawson
Prijs: € 34,99

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord