Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Nieuwe producten gespot #1: FiftyFifty, Tony’s en Oot
Nieuwe producten gespot #1 foto.jpg

Nieuwe producten gespot #1: FiftyFifty, Tony’s en Oot

Regelmatig mag ik nieuwe producten uitproberen die passen bij Pukster.nl. Vanaf nu zal ik regelmatig met je delen wat ik zoal krijg toegestuurd en wat ik ervan vind. Dit keer gaat het om een nieuwe reep van Tony’s, granola van Oot en FiftyFifty producten. Kijk je mee?

Valentony’s reep van Tony Chocolonely

Ik kan je melden dat het, heel gek misschien, hoe dan ook fijn is om chocolade in de brievenbus te vinden. En zeker als het om Tony’s gaat. Ik kreeg de Valentijnsreep toegestuurd om te proeven. Hoewel ik eerst dacht dat ik ‘m ‘mwah’ zou vinden want roos als ingrediënt, kan ik je geruststellen: het is een heerlijke reep!

Dit is wat Tony’s er zelf over te zeggen heeft:

“Eat your heart out met Tony’s nieuwe, tijdelijke seizoensreep, speciaal voor Valentony’s: melk 32% roos framboos. Da’s twee in één: een bossie rozen én een reep chocolade. En dat in de vorm van een hartje. Het grote hart moet je natuurlijk nooit breken! Straks is ’t symbolisch en zit je met de brokken. Opeten is geen probleem. Enneh, vergeet niet de binnenkant te lezen met meer hartelijke tips..

Melk 32% roos framboos is rozengeur zonder maneschijn,
maar wel met frambozen. De stukjes gevriesdroogde framboos en fudge
met natuurlijk roos-aroma geven de romige Tony’s melkchocolade ’n combi om verliefd op te worden. Je kunt alles rondom het hart wegknabbelen en ’m aan je lieffie geven. Gaat dat je aan ’t hart? Geef je toch gewoon de hele reep! Is dat effe veel liefde om te delen..

Je vindt de Valentony’s reep bij de meeste supermarkten, Marqt, Bijenkorf, Wereldwinkels, WAAR!, cadeau- en delicatessenzaken, onze Stores en onze online chocoshop op www.tonyschocolonely.com.”

 

FiftyFifty

Ding dong! Alsjeblieft, een koelbox vol met nieuwe FiftyFifty producten om te proberen. De producten gingen in de koelkast om er de twee dagen daarna in etappes uit te komen. We hebben ze alle vier, allemaal geproefd en zijn unaniem: de boon-stammetjes zijn de winnaar! Waarom je voor deze producten zou kiezen? Zie het vooral als een manier om je kind meer groenten te laten eten.

Uit het persbericht over de FiftyFifty producten:

FiftyFifty is een nieuwe oplossing voor mensen die uit oogpunt van gezondheid of duurzaamheid minder vlees en meer groenten willen eten, maar dan wel gemakkelijk en smakelijk. Beginnende flexitariërs, alleenstaanden, senioren en ouders van kinderen die denken geen groenten te lusten. De producten zien er uit als burger, worstje, schnitzel of cheesewrap maar bestaan naast vlees voor de helft uit groenten.  Met deze nieuwe lijn zet je sneller de eerste stappen naar minder vlees en een meer verantwoorde levensstijl. FiftyFifty is per januari verkrijgbaar bij Albert Heijn. De producten liggen in het vleesschap en niet bij de vleesvervangers, wat direct de bijzondere positie van het merk aangeeft. FiftyFifty stond in oktober al in de top tien bij de prestigieuze Anuga Taste Innovation Show; de grootste foodbeurs ter wereld.

Minder vlees, minder plastic verpakking
De producten van FiftyFifty hebben een 50% vlees en 50% groente verhouding. In totaal zijn er 15 verschillende groentes gebruikt verdeeld over het gehele assortiment. Op deze manier wordt de helft minder vlees geconsumeerd dan bij gewone vleesproducten zonder veel te verliezen op smaak, structuur en de bijhorende gezonde voedingsstoffen. Door te kiezen voor FiftyFifty is het makkelijker om de juiste balans te vinden tussen vlees en groente. Ideaal dus om de kinderen meer groente te laten eten zonder dat ze dit beseffen. Maar ook voor degene die graag zijn vleesconsumptie wilt reduceren. Verder bestaan de verpakkingen uit maar liefst 80% minder plastic dan gemiddeld en zijn deze geheel te recyclen.

Laurens Zandbergen, Manager Marketing: “Het idee van FiftyFifty is ontstaan door te luisteren naar de steeds bewuster wordende consument die minder vlees wil eten, ofwel voor het milieu en dierenwelzijn, ofwel voor de gezondheid. Deze groep vind de stap naar geen vlees te groot, maar is wel bereid te minderen. Met producten van FiftyFifty kan men de vleesconsumptie met 50% verlagen in een maaltijd. Het resultaat is een duurzamer en nog steeds smakelijk product. Met FiftyFifty willen we in zijn geheel bijdragen aan verduurzaming.”

Assortiment  
Er zijn vijf verschillende varianten van FiftyFifty verkrijgbaar bij Albert Heijn. Genoeg keus om elke maaltijd te voorzien van een verantwoorde vlees-groente combinatie. Zo is er een vernieuwende Boon-stam, die net zo lekker smaakt als de originele boomstam. Verder is er de Gevulde Boerenschnitzel en de Bretonse Schnitzel. Beide bijvoorbeeld prima te combineren met gebakken aardappeltjes en sla. Voor liefhebbers van een burger biedt FiftyFifty een sappige Dutch Style burger. Voor kaasliefhebbers is er een verrassende Cheese-wrap gecombineerd met onder andere doperwten, wortels en champignons.

De hele lijn van FiftyFifty producten zijn vanaf januari te verkrijgen bij de Albert Heijn en worden verkocht vanaf € 1,49 per stuk. www.fiftyfifty.nl

 

Oot Granola

Nog zo’n fijn pakketje dat ik in de brievenbus vond: twee nieuwe smaken OOT granola. Dit soort pakketjes zijn echt een feestje om in de post te vinden. Niet alleen vanwege de inhoud maar ook door de manier waarop het is ingepakt. Ik houd ervan. O en fan van de Pumkin Spice granola; lijkt heel erg op de granola die ik zelf regelmatig maak. Kortom, als je zelf geen tijd of zin hebt om granola te fabrieken is de granola van Oot een prima oplossing.

Natuurlijk heeft Oot er zelf ook iets over te zeggen:

Goed nieuws van Oot Granola: de ontbijtgranenmakers gaan als een raket, en daarom lanceren ze deze maand twee nieuwe granola’s. De Keto Granola is een nieuwe koolhydraatarme mix en de Pumpkin Spice is een winterse limited edition. Ze zijn allebei vanaf deze week online te bestellen (www.oot.nl) in een gloednieuwe, veel efficiëntere en dus milieuvriendelijkere verpakking. Breakfast anyone?

Keto Granola
Keto Granola is de meest koolhydraatarme granola van Europa. Het is een mix van noten, pitten en zaden met amandelpasta, kruiden en gevriesdroogde aardbeien. Deze granola is niet zoet, maar hij smaakt en kraakt net zo goed als haver, spelt of boekweit, én bevat maar 4 gram koolhydraten per portie. Daardoor past hij goed in het populaire ketogeen dieet.

Pumpkin Spice Granola
Pumpkin Spice is een kruidige granola voor koudere dagen. Het bestaat uit glutenvrije haver, knapperige quinoa, amandelen, pompoenpitten, friszoete wilde bosbessen, lijnzaad en boekweit. Het geheim zit ‘m in de spice-mix, een winterwarme combinatie van onder andere kaneel, kruidnagel en kardemom. De rest is bedrijfsgeheim. Deze granola smaakt een beetje naar speculaas, maar is door zijn lage suikergehalte een uitstekende kickstart van de dag.

Minder verpakkingsmateriaal
Alle granola wordt vanaf deze week geleverd in gloednieuwe verpakkingen. De snelle groei van Oot maakte het mogelijk om een verpakking op maat te ontwikkelen die maximaal gebruik maakt van de ruimte in een brievenbusdoos. Van der Lande: “De nieuwe zakken gebruiken minder dan de helft van het verpakkingsmateriaal dan de oude, standaard stazakken. Bovendien passen er nu vier zakken in een doos in plaats van twee, dus twee keer zoveel verse granola in je brievenbus en minder vrachtwagens op de weg. Efficiënt en milieuvriendelijk, dat was precies onze doelstelling.

Oot is in zes smaken verkrijgbaar op www.oot.nl.”

Kende jij ze alledrie al en zo ja, wat vind je ervan? Of kende je ze juist nog niet en welke ga je dan proberen? Ik ben nieuwsgierig dus laat je het weten in een reactie? Thanks! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord