Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Netflix tip

Netlfix tip: Nadiya’s time to eat & Nadiya bakes

Netflix en ik kunnen het goed vinden met elkaar. Niet elke dag, sterker nog soms niet eens elke week maar dat maakt niet uit. Netflix is er gewoon altijd en overal. Mijn favoriete Netflix-momenten combineren vaak met een dekentje, de bank en thee. Soms wissel ik de bank om voor mijn (mega comfortabele) bed. Wat ik dan kijk? Nadiya’s time to eat en Nadiya bakes bijvoorbeeld!

Hoewel ik meestal naar een fijne serie of film kijk als het Netflix o’clock is, kan ik ook genieten van kookseries. Zo ben ik fan van  Nigella Lawson. Fantastisch hoe zij kookt en vooral hoe ze zelf geniet van haar creaties. Op dit moment kun je op Netflix kijken naar de kookseries van Nadiya Hussain. Net zo leuk als Nigella.

Wat kun je verwachten van Nadiya’s time to eat en Nadiya Bakes

Nadiya’s time to eat is en feest om naar te kijken, maar je bent gewaarschuwd: je wil gelijk de keuken in om aan de slag te gaan. Niet alleen omdat de recepten er heerlijk uit zien en vrij eenvoudig te maken zijn, maar vooral door het aanstekelijke enthousiasme waarmee Nadyia het geheel aan elkaar praat. Ik ging dan ook al vlot aan de slag

Op mijn te-maken-lijstje staan:
1. peanutbutter jelly traybake
2. meatloaf Wellington
3. kipshoarma
4. chia-yoghurt & granola trifle
5. peanut chicken traybake

Je kunt ondertussen ook haar kookboek aan je boekenkast toevoegen trouwens!

Nadat ik iedere aflevering van Naydia’s time to eat had gekeken, ging ik naadloos verder met Nadiya bakes. Stuk voor stuk heerlijke aflevering met net zulke lekkere recepten. Terwijl ik van haar baksels aan het genieten was, kwam er een Pepperoni pizza bread voorbij. Kleine broer keek mij en riep gelijk: “Kun je die maken, die lijkt me vet lekker!” En zo geschiedde: ik maakte een pullapart pizzabread.

Verder staan er nog op mijn te-maken-lijstje:
1. mango-kokostaart
2. mini pecangebakjes
3. frambozen amaretti-koekjes
4. overdadige brownies
5. roasted fruit cobbler

Het boek verschijnt ik oktober en je kunt het vast reserveren!

Nieuwsgierig? Check de trailers!

 Heel veel kijkplezier en kookinspiratie! Heb jij nog een aanrader als het gaat om food series op Netflix? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord