Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Blog header Netflix

Netflix tip: Sweet Magnolias

Netflix en ik kunnen het goed vinden met elkaar. Niet elke dag, sterker nog soms niet eens elke week maar dat maakt niet uit. Netflix is er gewoon altijd en overal. Mijn favoriete Netflix-momenten combineren vaak met een dekentje, de bank en thee. Soms wissel ik de bank om voor mijn (mega comfortabele) bed. Wat ik dan kijk? De serie Sweet Magnolias bijvoorbeeld!

Ok, ik doe het niet vaak maar deze serie heb ik echt achter elkaar door gekeken. Zó leuk! En nu kijk ik met smart uit naar seizoen twee. Wist je al dat de serie gebaseerd is op de gelijknamige serie boeken van Sherryl Woods? De schrijfster die ook de heerlijke serie Chesapeake Shores voor haar rekening nam. Wat mij betreft mogen er nog vele seizoenen op Netflix volgen, maar voorlopig kunnen we vooruit met de boeken. Er zijn er genoeg!

Waar gaat Sweet Magnolias over?

Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue wonen in het zuidelijke stadje Serenity en zijn als sinds hun schooltijd beste vriendinnen. Ze staan altijd voor elkaar klaar en hun wekelijks terugkerende Margarita-avonden zijn er om lief en leed met elkaar te delen. Maddie (Joanna Garcia) bevindt zich met haar drie kinderen midden in het pijnlijke proces van een scheiding; haar man had een affaire met zijn assistente die nu in verwachting van hem is. Coach Cal weet haar hart weer voorzichtig te veroveren. Dana Sue (Brooke Elliot, je kent haar nog van Drop Dead Diva) runt een restaurant in Serenity en heeft een tienerdochter Annie. Haar man is uit beeld maar duikt later in serie toch weer op. Helen (Heather Headly) is een succesvolle drukke advocate die zoekt naar liefde. Haar jeugdliefde zoekt haar op en de liefde bloeit al snel weer op tot het woord ‘kinderen’ valt. Samen starten de ‘Three Magnolias’ een dames spa in het midden van Serenity en maken ze van alles mee tijdens de tien afleveringen. Als ik écht moet kiezen is Maddie mijn favoriet van de drie maar eigenlijk hebben ze alledrie iets leuks.

Nieuwsgierig naar Sweet Magnolias? Check de trailer!

Je snapt inmiddels dat ik fan ben en uitkijk naar het volgende seizoen op Netflix. Chesapeake Shores en Virgin River zijn  ook heerlijke series, maar ook daarvan heb ik alle afleveringen al gezien. Heb jij nog een tip voor iets vergelijkbaars? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord