Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Netflix tip: friends from college

Netflix tip: Friends from college

Netflix en ik kunnen het goed vinden met elkaar. Niet elke dag, sterker nog soms niet eens elke week maar dat maakt niet uit. Netflix is er gewoon altijd en overal. Mijn favoriete Netflix-momenten combineren vaak met een dekentje, de bank en thee. Soms wissel ik de bank om voor mijn (mega comfortabele) bed. Wat ik dan kijk? Friends from college bijvoorbeeld!

De serie gaat over de tragikomische tegenslagen van een hechte vriendengroep, allen afgestudeerd aan Harvard. Ze zijn inmiddels allemaal in de veertig, wonen in New York, en proberen hun weg te vinden in hun (werk)ambities, gezins- en liefdesleven. En dat leidt tot grappige, pijnlijke, mooie en ronduit ongemakkelijke situaties die heerlijk zijn om naar te kijken.

Friends from college: wie is wie

Kort samengevat zien we in de serie Keegan-Michael Key as Ethan Turner, de man van Lisa, een gerespecteerd schrijver met financiële issues. Cobie Smulders speelt Lisa Turner, een advocaat. Annie Parisse speelt Samantha ‘Sam’ Delmonico, en interieur designer uit Manhattan met wie Ethan een affaire heeft sinds hun studietijd. Nat Faxon speelt Nick Ames, een werkloze, ouder wordend feestbeest met een trust fund. Fred Savage heeft de rol van Max Adler, een (gay) uitgever en Jae Suh Park speelt Marianne, een hippie yoga instructrice en werkloze actrice. De karakters zijn stuk voor stuk eigenzinnig en verschillen onderling enorm, waardoor te leuke scenes ontstaan. De ene keer om te gieren, de andere keer vanwege het hoge gehalte akwardness. En uiteraard komen de geheimen die zich binnen de groep afspelen uiteindelijk een keer uit met alle gevolgen van dien.

Nog nooit Friends from college gekeken? Check de trailer!

Inmiddels heb ik allebei de seizoenen al gezien en nu is het de vraag of er nog een derde seizoen volgt… Heb jij je al eens aan een aflevering van Friends from college gewaagd?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie