Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Netflix tip

Netflix tip: 3x films voor foodies

Netflix en ik kunnen het goed vinden met elkaar. Niet elke dag, sterker nog soms niet eens elke week maar dat maakt niet uit. Netflix is er gewoon altijd en overal. Mijn favoriete Netflix-momenten combineren vaak met een dekentje, de bank en thee. Soms wissel ik de bank om voor mijn (mega comfortabele) bed. Wat ik dan kijk? Films voor foodies bijvoorbeeld!

Meestal kies ik voor een fijne feelgood serie of film als het Netflix o’clock is. Dit keer deel ik drie kijktips met je, als het gaat om (feelgood) films voor foodies. Ik zou zeggen, plan een paar avonden of een hele zondag om ze alledrie te kijken. Mijn favoriet van deze drie? Moeilijk kiezen maar ik denk toch Julie & Julia.

Films voor foodies: 3 tips

1. No reservations
Chef-kok Kate Armstrong (Catherine Zeta-Jones) is een perfectioniste die volledige controle heeft over haar keuken en volledig opgaat in haar werk. Het noodlot slaat toe wanneer ze op een dag een telefoontje krijgt. Hoewel ze in eerste instantie denkt dat het voor de tweede keer in korte tijd haar zus is, die met haar dochter Zoe (Abigail Breslin) een bezoekje wil brengen, blijkt de beller iemand vanuit het ziekenhuis. Kates zus heeft een auto-ongeluk gehad en is daarbij overleden, Zoe ligt in het ziekenhuis. Terwijl Kate over de klap heen moet zien te komen, neemt ze ook de zorg voor Zoe op zich. Restauranteigenaar Paula (Patricia Clarkson) geeft haar een week verplicht verlof, maar heeft wel een vervanger voor Kate in de keuken nodig. Daarvoor neemt ze Nick (Aaron Eckhart) aan, die na Kates terugkeer aanblijft als souschef. Hij heeft alleen totaal andere ideeën over het eten dan zij, wat voor de nodige conflicten zorgt. Bovendien is Kate bang dat hij haar uit het restaurant wil verdringen, ondanks dat hij zegt het een eer te vinden van haar te mogen leren. Op persoonlijk vlak groeien de twee daarentegen naar elkaar toe. Dit komt niet in de laatste plaats doordat Nick uitstekend overweg kan met Zoe, daar waar Kate totaal niet kan omgaan met persoonlijke relaties. (Bron: Wikipedia)

2. Julie & Julia
Julie Powells (Amy Adams) heeft genoeg van haar saaie leventje en zoekt een nieuwe uitdaging. Als ze het kookboek van de Amerikaanse tv-kokkin en kookboekenschrijfster Julia Child in handen krijgt, raakt ze zó geïnspireerd, dat ze in één jaar tijd alle recepten uit het boek gaat koken. En dat allemaal in een armoedig keukentje en met de nodige problemen als extra gewicht, heel veel afwas, mislukte maaltijden en frustratie. Maar dat niet alleen, ze besluit een blog bij te houden over haar missie. Al snel krijgt ze volgers die haar bijstaan en zelfs helpen met haar zoektocht naar de juiste ingrediënten. De scènes met Julie worden afgewisseld met terugblikken naar de tijd van Julia, gespeeld door Meryl Streep. ‘Julie and Julia’ verstrengelt de levens van deze twee vrouwen die, hoewel gescheiden door tijd en ruimte, aan het einde van hun Latijn zijn… totdat ze ontdekken dat met de juiste combinatie van passie, dapperheid en boter alles mogelijk is. (Hier vind je het boek >>)

3. Chocolat
Wanneer Vianne Rocher met haar dochtertje Anouk in een klein Zuid-Frans dorpje neerstrijkt, lijken er magische krachten tot leven te komen. Met lede ogen moet de starre dorpspastoor Reynaud aanzien hoe Vianne uitgerekend in de vastentijd de dorpelingen verleidt met onweerstaanbare chocoladecreaties en haar warme persoonlijkheid. Wanneer Vianne aankondigt dat ze met Pasen een chocoladefestival wil organiseren, raakt père Reynaud buiten zichzelf van woede, en stevent de strijd in het dorp af op een dramatisch hoogtepunt. (Bron: omslag boek)

 Heel veel kijkplezier én kookinspiratie! Heb jij nog een aanrader als het gaat om films voor foodies op Netflix? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord